yläkuva museosta
Museo

Yleinen maskisuositus Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelujen yleisötiloissa ja -tapahtumissa

Koronaepidemian ehkäisytoimia vahvistetaan Uudessakaupungissa suositusten mukaisesti. Varsinais-Suomen alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tiistaina 6.10., että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Maskia tulee käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden kaikissa yleisissä tiloissa sekä pukeutumistiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. Ryhmissä ja asiakaspalvelutilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää, henkilökunta käyttää aina maskia ja myös asiakkaita suositellaan käyttämään. Toivomme, että kaikki tapaamiset sovitaan ennakolta työntekijöiden kanssa.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluiden henkilökunta käyttää kasvomaskeja asiakastyössä 8.10. lähtien. Nuorisotalojen kävijöille sekä nuorisopalveluiden yksilöasiakkaille maskeja suositellaan. Toimintaa suunnitellaan noin viikoksi kerrallaan, kunkin ohjeistuksen mukaisesti. Toivomme, että kaikki tapaamiset sovitaan ennakolta kunkin työntekijän kanssa. Työntekijät ovat etätyössä niiltä osin, kun se on mahdollista. Nuorisovaltuusto toimii vaikuttamiselimille annettujen kokoontumisohjeiden mukaisesti.

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalveluiden järjestämiin konsertteihin tai tapahtumiin ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan luvassa peruutuksia. Tilaisuudet järjestetään vallitsevien määräysten mukaan ja tilaisuuksissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallin taidenäyttely on auki normaalien aukioloaikojen mukaan, jolloin myös kulttuuripalveluiden toimistosta voi hankkia pääsylippuja eri tapahtumiin. Kulttuuripalveluiden henkilökunta käyttää kasvomaskeja asiakaspalvelutilanteissa.

Kirjastopalvelut

Uudenkaupungin pääkirjasto Rauhankadulla ja Kalannin kirjasto ovat auki normaalien aukiolojen mukaisesti. Myös kirjastoauto kiertää aikataulun mukaan. Henkilökuntaa on ohjeistettu käyttämään maskeja. Toivomme asiakkaiden huomioivan turvavälit ja suosittelemme maskin ja sisääntulon vieressä olevan käsidesin käyttöä.

Museopalvelut

Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalo on avoinna normaalin aukiolon mukaisesti. Suosittelemme asiakkaiden käyttävän vierailulla kasvomaskia ja sisäänkäynnin yhtedessä olevaa käsidesiä. Arkisto- ja tietopalveluasiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä sähköisesti. Mikäli tämä ei onnistu, toivomme ajanvarausta toimistoasioinnille. Myös toimistossa vierailevien asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia.