Yksityistieavustukset kaupungilta ovat haettavissa

Avustushakemusten viimeinen jättöpäivä on 4.5.2020.

Yksityistie
Uudenkaupungin kaupunki ilmoittaa haettavaksi avustukset yksityisteiden kunnossapitomenoihin.
Avustushakemus tulee palauttaa 4.5.2020 mennessä  ja on tehtävä teknisen lautakunnan hyväksymälle lomakkeelle. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Avustusta haetaan edellisen kalenterivuoden toteutuneiden kustannusten perusteella. Jos tiekunta ei vallitsevan poikkeustilan vuoksi ole pystynyt järjestämään vuosikokousta, voi hakemuksen liitteeksi tarvittavan hyväksytyn tilintarkastuskertomuksen toimittaa jälkeenpäin. Näin yksityistieavustukset voidaan tänäkin vuonna maksaa kesän aikana.

Avustusta voidaan myöntää niille pysyvän asutuksen tai yritystoiminnan pääsyteille, joille on perustettu tiekunta. Vain yli 300 metrin matkalla sijaitsevan vakituisen asutuksen tai yritystoiminnan piirissä olevaa tieosuutta tuetaan.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä 1.1.2019 voimaan tulleen yksityistielain nojalla on, että tiekunnan tiedot ovat ajantasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja kansallisessa tietojärjestelmässä (Digiroad).

Ohjeet avustusten hakemiselle ja tarvittavat lomakkeet löytyvät täältä >