Yhteisterassilla pöhinää keskustaan

Torielämä kutsuu viihtymään

EDIT 18.5.2021

Yhteisterassi ei toteudu kesällä 2021. Kahvila- ja ravintolayrittäjiä ei ilmoittautunut riittävästi, jotta terassi olisi edennyt toteutuksen asti.

Kauppatorille on suunnitteilla ravitsemisyrittäjien yhteisterassi. Yrittäjien kanssa yhdessä suunniteltuun terassi-ideaan kuuluu myös anniskelualue. Osa terassialueesta aidataan, jotta anniskelu ruoan kanssa mahdollistuu. Idea toriterassista syntyi elinkeinotiimissä ja elinkeinojohtaja Jarkko Heinosen mukaan noin kuuden viikon mittaisen projektin on tarkoitus lisätä pöhinää keskustaan.

Terassialue rakennetaan linja-autoaseman suuntaisesti Aliseltakadulta kohti uutta kirkkoa. Lavaohjelma elävöittää leikkikentän puoleisessa päässä. Torille jää vielä reippaasti tilaa normaaliin toritoimintaan. Yrittäjien myyntipisteinä käytetään torilla jo tutuksi tulleita putkuja eli punaisia myyntikojuja. Tarvittavat huolto- ja käymäläkontit sijoitetaan luonnollisesti lähelle myyntipisteitä.

- Suuremmat kaupungit, muun muassa Helsinki ja Turku, toteuttivat jo viime kesänä yhteisterasseja hyvällä menestyksellä. Säätilalla on toki iso merkitys kuntalaisen ja matkailijoiden liikkumiseen, toteaa Heinonen.

Jotta lopulliseen toteutukseen asti päästään, tarvitaan mukaan 6-8 yrittäjää tai yritystä. Ravintola- ja kahvilayrittäjille järjestetään Teams-palaveri lopullisesta toteutuksesta 5.5.2021. Teams-linkki palaveriin on lähetetty! Ellet ole saanut kutsua, ota yhteyttä teija.isotupa@uusikaupunki.fi.