yläkuva museosta
Museo

Wahlbergin talon joulu

Wahlbergin talon joulunaika alkaa sunnuntaina 28.11.2021.

Uudenkaupungin museon Wahlbergin talo on puettu perinteiseen jouluasuunsa. Jouluisaksi koristeltujen porvariskodin huoneiden lisäksi museon alakerrasta löytyy joulunäyttely Odotusta ja iloa. Näyttely kertoo joulun vietosta lasten silmin eri aikoina. Näyttelyyn onkin koottu lasten joulunvieton erityispiirteitä 1940-luvulta aina 1990-luvulle asti: Minkä näköinen joulupukki on vieraillut lasten luona? Tai mitkä ovat olleet eri vuosikymmenten hittilelut? Entä mitä pelejä ja leikkejä on kuulunut lasten jouluun?

Joulunäyttelyä on tehty tänä vuonna uusikaupunkilaisia osallistavasti: Näyttely-aineiston keräämisessä on ollut mukana useita kuntalaisia, joilta museo on saanut lahjoituksina tai lainoina paljon jouluaiheisia valokuvia sekä koristeita ja leluja.

Joulupelejä koko perheelle

Näyttelyihin tutustumisen ohella kävijät pääsevät pelaamaan joulupelejä: Kännykän avulla pelattavassa Wahlbergin talon joulupelissä suunnistetaan museossa joulutehtävien perässä. Pienemmillekin museokävijöille taas sopii museon joulubingo, jossa suoritetaan pieniä tehtäviä, ja koetetaan saada bingorivi täyteen museovierailun aikana.

Porvariskodin joulu -opastus

Jouluun pääsee virittäytymään myös erityisopastuksella lauantaina 18.12.2021 klo 11.15. Puoli tuntia kestävällä opastuksella kuullaan, miten joulua vietettiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteen porvariskodissa.

Joulunajan aukioloajat

Uudenkaupungin museon joulu avataan yleisölle sunnuntaina 28.11.2021 klo 12-16. Wahlbergin talon joulu on avoinna lisäksi 30.11.2021-7.1.2022 välisenä aikana tiistaista lauantaihin klo 12-15 (suljettu 24.-26.12. ja 1.1.). 15