Uudenkaupunkin Museo
Museo

Wahlbergin museotalossa esitellään talotarinoita

Uudenkaupungin museon Yliselläkadulla sijaitseva Wahlbergin museotalo avautuu yleisölle 8.6. klo 10.  Samalla museossa avautuu näyttely Talotarinoita. Se kertoo kymmenen uusikaupunkilaisen talon tarinaa ja samalla esittelee myös viime vuosikymmenten kaupunkikuvan muutosta.

Näyttelyssä esiteltäviä taloja ei enää ole. Ne on joko purettu uuden tieltä, tai ne ovat palaneet. Ne kuitenkin kertovat meille tarinoita niissä asuneista ihmisistä tai niissä toimineista yrityksistä. Näyttely koostuu paitsi teksteistä, kuvista ja esineistä, myös kuvaesityksistä, joiden avulla saa lisätietoa kyseisistä rakennuksista. Yksi kuvaesitys esittelee 1950-70-lukujen kaupunkikuvan muutosta etenkin Alisellakadulla.

Näyttelyyn liittyen on valmistunut myös uusi Seinätön museo -mobiiliopaste, joka esittelee samat kymmenen jo poistunutta rakennusta. Näin asiaan voi perehtyä vaikka ei jostain syystä museon näyttelyyn pääse tutustumaan. Mobiilioppaaseen pääsee osoitteesta tarinasoitin.fi/talotarinoita

Talotarinoita-näyttelyn lisäksi Wahlbergin museotalon perusnäyttelyssä on paljon katsottavaa ja koettavaa. Wahlbergin talon valmistumisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta ja Uudenkaupungin museon perustamisesta 125 vuotta. Syitä museovierailulle siis riittää. Otamme museossa huomioon vallitsevan tilanteen ja pyrimme kaikin tavoin varmistamaan kävijöille turvallisen vierailun.

Talotarinoita-näyttely on esillä 8.6.-23.10.2020 välisen ajan. 8.6.-30.8. Wahlbergin museotalo on auki arkisin 10-17 ja viikonloppuina 12-15 (juhannuksena suljettu), sen jälkeen ti-pe 12-15. Tänä vuonna erityisesti suosittelemme pääsylipun suorittamista joko Museokortilla tai muilla maksukorteilla.

Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo avautuvat yleisölle 22.6.

Wahlbergin museotalon yhteystiedot löytyvät täältä.