Virastotalo Mörne kiinni 4.-29.7.

Kuva virastotalon sisäänkäynnistä
Uudenkaupungin virastotalo Mörne sulkee ovensa 4.-29.7., koska kaupungin henkilöstö keskittää kesälomiaan heinäkuulle.

Palvelupiste Passari, matkailutoimisto ja puhelinvaihde ovat avoinna normaalisti koko heinäkuun.

Palvelupiste Passari
ma - pe klo 9.00 - 16.30
Rauhankatu 10, Uusikaupunki

Matkailutoimisto
ma - pe klo 9.00 - 16.30
la klo 9.00 - 15.00

Haastepyöräily-kampanja on päättynyt (1.5.-26.6.)

Kampanjassa pyöräiltiin yli miljoona kilometriä

Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjassa poljettiin yhteensä 1 083 155 km pyöräilykilometriä. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä osassa kunnissa. Haastepyöräilyn nettisivulla oleva kuntarankinglaskuri toimii vuoden loppuun asti ja syksylläkin on erilaisia pyöräily tapahtumia, jossa Haastepyöräily mobiilisovellus toimii kirjausalustana.

Vedenjakeluhäiriö Janhualla, Pietolassa ja Vuorikadulla

Männäistentiellä on tapahtunut putkivaurio, jonka vuoksi vesi on Janhualla, Pietolassa ja Vuorikadulla sameaa ja ruskeaa. Korjaustyö on tehty ja Vaikutusalueella tehdään verkostohuuhtelua ja vesi kirkastuu illan aikana.

Lisätietoja päivystyksestämme 02 8451 2112

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Ukikyydin palveluun muutoksia - kertalipun hinta korottuu, mutta palvelualue laajenee

Uudenkaupungin valtuusto päätti 13.6 kokouksessaan jatkaa Ukikyydin pilottia toiseen vaiheeseen. Pilotin toinen vaihe tuo mukanaan myös pieniä muutoksia palveluehtoihin. Maanantaina 4.7. voimaan astuvat muutokset koskevat mm. lipun hintoja sekä palvelualuetta. Pilotti jatkuu joulukuun alkuun saakka.

Pyhämaan kulttuuripolku nyt mobiilioppaana

Pyhämaan Kotiseutuyhdistys ry ja Uudenkaupungin museo ovat laatineet yhteistyössä uuden mobiilioppaan Pyhämaan kirkonkylän alueelta. Älylaitteella käytettävä opas esittelee Pyhämaan menneisyyttä kaikkiaan kahdeksan eri pysähdyspaikan avulla.

Matonpesupaikka Janhuan Paattipolulla on taas käytössä

Tiedote päivitetty 28.6.2022

Mattojen pesu Janhualla on taas mahdollista.

Toivotamme kaikille mukavaa kesää.

--------------
27.6.2022
Matonpesupaikan vesi on ruskeaa ja sameaa ja voi värjätä vaaleat matot. Mattojen pesua Janhualla tulee tilapäisesti välttää kunnes veden sameuden syy saadaan selvitettyä.

Pahoittelemme matonpesijöille aiheutuvaa haittaa.

Männäistentiellä liikenteelle haittaa 27.6.2022 klo 18.00 asti

Männäistentie 11. kohdalla on tie suljettu tänään 27.6.2022 klo 18.00 asti vesijohdon saneeraustyön vuoksi.

Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa liikenteen sujuvuudelle.

Uudenkaupungin ostolaskut julkiseksi

Uudenkaupungin lahti. Etualalla kukkia, taustalla pyöräilijä polkee rantaa pitkin.

Tavoitteena läpinäkyvyys

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki aloitteen kaupungin ostolaskujen julkistamista kesäkuussa 2021. Aloitteeseen annettiin myönteinen vastaus ja päätettiin, että ostolaskudata julkaistaan vuoden 2022 aikana.
Suurin syy datan avaamiselle oli läpinäkyvyyden parantaminen ja demokratian toteuttaminen. Laki ei velvoita kuntia ostolaskudatan avaamiseen, joten päätös perustuu vapaaehtoisuuteen.

Kuvia Wintterin peruskiven muuraustilaisuudesta 20.6.2022

Uudenkaupungin kaupungin historian suurin investointi, monitoimijatalo Wintteri, on edennyt rakentamisessa peruskiven muuraukseen. Oppimaan, polskimaan ja palloilemaan uuteen rakennukseen kaupunkilaiset pääsevät vuonna 2025.

Tästä artikkelista löydät kuvia tilaisuudesta. Lue myös 20.6. julkaistu artikkeli peruskiven muurauksesta Monitoimijatalo Wintterin sivuilta.