Turvallisesti koulutielle

Liikennemerkki lapsia liikenteessä
Lähipäivinä on paljon koulutiensä aloittavia lapsia liikenteessä.

Jokaisella koululaisella on oikeus turvalliseen koulumatkaan. Riittävän alhaisen nopeuden noudattaminen ja yleinen varovaisuus on nyt erityisesti tarpeen, kun pienet koululaiset ilmestyvät katukuvaan.

Uudessakaupungissa perusopetuksen syyslukukausi alkaa keskiviikkona 12.8.

Rahtilaivan kyydissä koronatartunnan saaneita

Yaran tehtaalle saapuu 7.8. rahtialus Yara Nauma, jonka miehistöstä suurimmalla osalla on todettu koronavirustartunta aiemmin. Laiva viipyy Yaran satamassa lastin purun ja lastauksen ajan, ja lähtee pois seuraavana päivänä. Laivaan ei mennä suojautumatta. Yaran sataman henkilökunta valvoo, ettei miehistö poistu laivasta ilman terveysviranomaisten lupaa.

Heinäkuun kävijäennätys meni myös Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalossa rikki

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa
Kotimaanmatkailun lisääntyminen ja toisaalta myös kiinnostuksen lisääntyminen museoita kohtaan sekä valtakunnallisen Museokortin suosio näkyy myös Uudessakaupungissa. Koskaan aikaisemmin ei Wahlbergin museotalossa ole heinäkuun aikana vieraillut niin montaa asiakasta kuin tänä vuonna. Heinäkuun aikana museossa vieraili noin 1400 asiakasta. Aikuisasiakkaista jopa yli 50% vieraili museossa Museokortin kanssa. Valtakunnallisen Museokortin suosio onkin kasvanut vuosi vuodelta ja se on myös luonnollisesti lisännyt museoasiakkaiden määrää myös Uudessakaupungissa.

Neuvola ja perhekeskus saman katon alle

Pehmonalle narulla kuivauksessa
Uudenkaupungin neuvolat sekä perhekeskus muuttavat uusiin saneerattuihin tiloihin 10.-11.8.20. Vastaanotto uusissa tiloissa alkaa keskiviikkona 12.8.20. Muuttopäivinä toiminta hoidetaan sivupisteistä käsin, joten puhelimitse tavoittaa terveydenhoitajan silloinkin.

Uudet tilat sijaitsevat uudessa terveyskeskusrakennuksessa, osoitteessa Välskärintie 2A, 1 kerros. Kulku kerrokseen on esteetön, isoon hissiin mahtuu vaunuilla tai muilla vastaavilla kulkuvälineillä.

Virastotalo avautuu elokuun puolivälissä

Virastotalo Mörne kesällä
Virastotalo Mörne on suljettu ulkopuolisislta kävijöiltä elokuun puoliväliin asti. Uudenkaupungin kaupunki teki kesäkuussa päätöksen, että etätyösuositusta jatketaan 17. elokuuta asti.
Kaupunginjohtaja Atso Vainion mukaan suositusta haluttiin jatkaa elokuulle, jotta tiedetään enemmän koronatilanteesta.

Palvelupiste Passari palvelee keskustassa maanantaista perjantaihin klo 9 - 16.30 osoitteessa Rauhankatu 10.

UIMAHALLI AVAA OVET 3.8.

Uimahallin toiminta käynnistyy 3.8.

Uudenkaupungin uimahalli avataan tänä syksynä poikkeuksellisesti kaksi viikkoa normaalia aiemmin kesän tauon jälkeen.

Rajoitukset tapahtumien järjestämisesta ovat poistuneet

Väkeä toritapahtumassa
Superlauantai 1.8. aloittaa vilkkaan tapahtumakuukauden Uudessakaupungissa.

Rajoitukset tapahtumien järjestämiseen ovat poistuneet ja suuretkin yleisötapahtumat ja kokoontumiset ovat sallittuja. Viikonvaihteessa järjestetään mm. MiniFarmi-Kukkamessut, Kesäkuun Kutonen ja Tul Toril -Kulttuuritori. Lisää vinkkejä viikonlopun viettoon löytyy kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenterista ja tapahtumajärjestäjien omilta verkkosivuilta.

Uudenkaupungin koronainfo löytyy Kaupunki ja hallinto -osiosta.

Kulttuuritori avaa teematorisarjan

Pete Poskiparta, duo Iiris & Päivi ja Nurminen Bros
Elokuun ensimmäinen Tul toril -tapahtuma järjestetään lauantaina 1.8. aamuyhdeksästä alkaen! Kesäisten teematorien sarjan avaa kulttuuritori – luvassa on perinteitä kunnioittaen monenlaista viihdykettä kaikenikäisille.

Tiedote ulkopaikkakuntalaisille vapaa-ajan asukkaille

Tapahtuman pääsyliput
Keväällä postitetussa mökkiläiskirjeessä lähetetyt MiniFarmi-Kukkamessut liput käyvät sellaisenaan 1.-2.8.2020 siirtyneeseen tapahtumaan.
Lisätietoja Palvelupiste Passarista, passari@uusikaupunki.fi tai 050 420 5260.

Lue tapahtumasta https://www.minifarmi.fi/

Tervetuloa teematoreille elokuussa!

Pump track-rata torilla
Kesälauantain suosittuja Tul toril -teematoreja järjestetään elokuussa! Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä vuonna typistetyn viiden torin sarjan. Monet tutut ja hyväksi havaitut toriteemat viettävät välivuotta poikkeuksellisen kevään vuoksi.