Uudenkaupungin Vesi

Vesimittarit ja -putket jäätyvät helposti

Uudenkaupungin Vesi muistuttaa, että kiinteistönomistajan on pakkasten vuoksi syytä huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaamisesta.

Kuvassa vesimittari
Vesimittarin jäätymisen voi estää huolehtimalla vesimittaritilan riittävästä lämmityksestä ja sulkemalla tilassa olevat tuuletusaukot. Tarvittaessa mittaritila kannattaa varustaa pakkasvahdilla ja/tai huolehtia putkiston ja mittarin riittävästä lämpöeristyksestä.

Jäätyminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia kiinteistönomistajalle vesimittarin hajotessa tai putken haljetessa ja veden päästessä talon rakenteisiin. Jäätymisen rikkoma vesimittari aiheuttaa vesivahingon usein vasta pakkasten lauhduttua, putkessa olevan jäätulpan sulaessa.

Varuillaan kannattaa olla myös silloin, kun rakenteilla oleva talo on jo liitetty vesijohtoverkkoon, mutta lämmitys on vielä puutteellista. Tällöin helpoin keino ehkäistä jäätymistä on kiinteistön vesijohtojen riittävä eristäminen. Kovilla pakkasilla myös väliaikaisen lämmityksen järjestäminen viileisiin tiloihin ehkäisee ikäviä jäätymisiä.

Sulattaminen syytä jättää ammattilaiselle

Tulipalon vaara on suuri, mikäli sulatusyrityksiä tehdään lämpöpuhaltimella tai vastaavalla.

Jos epäilee kiinteistön putken tai vesimittarin olevan jäässä tai havaitsee sen rikkoutuneen, on syytä heti ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Kiinteistön sisäputket sulattaa putkiliikkeet ja -urakoitsijat. Muiden vesijohtojen sulatus kuuluu Uudenkaupungin Veden tehtäviin. Ota yhteyttä Uudenkaupungin Veden päivystykseen 24 h/vrk 02 8451 2112.

Talviterveisin
Uudenkaupungin Vesi