Uudenkaupungin Vesi

Vesimittareiden vaihtotyöt käynnissä Uudenkaupungin alueella

Kuvassa vesimittari
Tiedote päivitetty 25.3.2021

Vesimittareiden vaihtotyötä tehdään Uudenkaupungin keskustassa, Kalannissa, Lokalahdella ja Pyhämaassa.

26.8.2020
Uudenkaupungin Vesi jatkaa omakoti-, rivi- ja paritalojen sekä kerrostalojen päävesimittareiden määräaikaisvaihtoja toiminta-alueellaan Uudenkaupungin keskustassa. Koronarajoitusten vuoksi päävesimittareiden vaihdot jäivät maaliskuussa poikkeuksellisesti tauolle. Mittarinvaihtoja tekee Uudenkaupungin Veden valtuuttama yrittäjä V-S Viemärihuolto Oy, Sampo Eilu.

Uudenkaupungin Vesi vastaa päävesimittareiden vaihtojen ajantasaisuudesta, eikä asiakkaan tarvitse itse huolehtia määräaikaisvaihdon tilaamisesta. Mahdolliset alamittarit ovat kiinteistön omalla vastuulla. Pientalojen mittarit vaihdetaan noin 10 vuoden välein.

Pientalon päävesimittarin kunto on hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa, esimerkiksi mittariluennan yhteydessä. Venttiilien kunnossapitovastuu kuuluu asukkaalle tai taloyhtiölle, ja suosittelemmekin käyttämään mittarin molemmin puolin olevia sulkuventtiileitä kiinni- ja auki-asennoissa säännöllisesti. Täysin käyttämätön venttiili voi ajan mittaan jumiutua. Jos venttiilin jumiutuminen huomataan vasta mittarinvaihdon yhteydessä, ei vaihto onnistu ennen venttiilien uusimista, mikä on asukkaalta laskutettavaa työtä.

Mittarin säännöllinen tarkastaminen on hyödyllistä myös esimerkiksi kiinteistöjen vesimittarin jälkeisten piilovuotojen löytämiseksi. Jos vesimittarin ratas pyörii, eikä kiinteistössä ole vedenkäyttöä tarkkailuhetkellä, voi syynä olla vesijohtovuoto.

Vesimittareiden rikkoutuminen on säännöllisten vaihtojen ansiosta harvinaista. Jos mittari kuitenkin menee rikki, se on vaihdettava viipymättä. Jos epäilet rikkoutumista, ota yhteyttä Uudenkaupungin Veden mittarihuoltoon, joka palvelee numerossa 050 526 6611 arkisin klo 8.30–15.00. Mikäli mittari rikkoutuu niin, että se alkaa esimerkiksi vuotaa reilusti, otathan yhteyttä ympäri vuorokauden palvelevaan vikapäivystykseemme numeroon 0284512112.