Kausi-influenssarokotukset Uudenkaupungin terveyskeskuksen yhteistoiminta-alueella vuonna 2017

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee riskiryhmille influenssarokotusta. Katso tästä tarkemmat tiedot rokotuspaikoista ja -päivistä Uudenkaupungin terveyskeskuksen yhteistoiminta-alueella:

Mältintien ja Ketunkalliontien risteyksessä stop-merkit

Mältintien ja Ketunkalliontien risteys on muokattu nyt kuluvan syksyn aikana kokonaan rakentamalla risteysalueelle mm. keskisaarekkeet. Risteys ei myöskään ole enää kulkuoikeuksiltaan tasa-arvoinen vaan Ketunkalliontielle on asennettu stop-merkit ja Mältintiestä tehty näin etuajo-oikeutettu. Mältintien etuajo-oikeus koskee myös pyöräilijöitä ja selvyyden vuoksi tullaankin vielä asentamaan stop-merkit erikseen pyörätien reunaan.
Suojatien korotukset ovat uudistetussa risteyksessä valitettavasti jääneet liian korkeiksi ja asia tullaan korjaamaan mahdollisimman pian.

Merimetsokyselyn viimeiset viikot

Merimetso
Uudenkaupungin ympäristönsuojeluyksikkö on mukana alueellisessa merimetsotyöryhmässä. Uudenkaupungin ympäristönsuojelu kerää lokakuun 2017 loppuun saakka Uudenkaupungin asukkaiden kokemuksia merimetsoista ja niiden mahdollisesti aiheuttamista haitoista nettikyselyllä, joka aukesi 12.4.2017. Kysely löytyy Uudenkaupungin kotisivuilta ympäristönsuojelu – osion kohdasta hankkeet.  Ympäristönsuojelu on myös lähestynyt Uudenkaupungin kesäasukkaita mökkiläiskirjeen yhteydessä lähetetyllä kyselyllä.

Puutarhajätteen keräysaikaan muutosta

Puutarhajätteille aikaisemmin ilmoitettu lokakuun 26. ja 27. päivän  vastaanottoaika on muuttunut.
Nyt voi 16.10. - 1.11.2017 välisenä aikana viedä pihojen haravointijätteet ja suuremmat risut  lajiteltuna
L&T:n kaatopaikalle/Biolinja Oy:lle  os. Kaatopaikantie 1  seuraavasti:
ma-ke 8-16
to 10-18
pe 8-15

Kalantitalo ja asuntolarakennus myynnissä

Uudenkaupungin kaupunki myy tarjousten perusteella Kalannin keskustassa sijaitsevan entisen kunnnanviraston eli Kalantitalon ja samalla tontilla sijaitsevan asuntolan.
Kalantitalo sijaitsee osoitteessa Pankkitie 1 ja asuntola osoitteessa Mannersuontie 1,  Kalanti.

Rakennuksille erotetaan n. 9000 m² määräala kiinteistöstä 895-407-5-19.
Määräala on osa asemakaavan mukaista hallinto- ja virastorakennusten korttelialuetta, mutta

Santtion Merimetsopolulla vietettiin harjakaisia 4.10.2017

Santtion alueelle on valmistumassa oma palvelukortteli, jonka harjakaisia vietettiin keskiviikkona 4.10.2017 Merimetsopolulla.
Uusi päiväkoti Touhula on ollut toiminnassa jo heinäkuusta alkaen ja kortteliin rakentuva palvelukoti kehitysvammaisille sekä K-kauppa ovat avautumassa marraskuussa.
Kevyen liikenteen olosuhteita  korttelin lähiympäristössä tullaan parantamaan ja niiden suunnittelu on aloitettu.

KAIKKIHAN ME OLEMME OLLEET JOSKUS NUORIA - Kysely nuorison historiasta

Uudenkaupungin museon vuoden 2018 päänäyttely käsittelee nuorisoa. Näyttelyn pääteemana on erityisesti nuorison näkyminen Uudenkaupungin kaupunkikuvassa eri aikoina.

Museo on nyt julkaissut lyhyen kyselyn, jonka tavoitteena on kerätä tietoa entisiltä uusikaupunkilaisilta nuorilta. Uudessakaupungissa nuoruuttaan viettäneiden toivotaan muistelevan siis omia nuoruuden vuosiaan (n. 13-18-vuotiaana) tai kertovan vaikkapa vanhemmilta kuultuja tarinoita heidän nuoruudesta. Kyselyllä kartoitetaan nuorten elämän piirteitä Uudessakaupungissa 1950-1990-luvuilla.

Lokakuu tarjoilee tekemistä kaikille aisteille

Uudenkaupungin juhlavuosi alkaa vähitellen kääntyä loppua kohden. Pimenevä kaupunki ei suinkaan ole silti vaipumassa talvihorrokseen, vaan tapahtumia on tarjolla reilusti myös kesäsesongin ulkopuolella. Lokakuussa Uudessakaupungissa voi istahtaa niin urheilu- kuin teatterikatsomoonkin, ja mielenkiintoisia historiallisia luentoja sekä erilaisia näyttelyjä on myös tarjolla monipuolisesti.

Kurkkaa ainakin nämä:

Ti 3.10. - Ke 25.10.
Luodolla uimassa - Jari Sandholmin taideteoksia Runonkulman galleriassa

Sosiaalikeskuksen puhelinajat muuttuvat 1.10.2017

Sosiaalikeskuksen info ja neuvonta ma-pe klo 9.00-12.00. Puh. 050 420 5202

Sosiaalityöntekijöiden puhelinaika ma-ti ja to-pe klo 9.00-10.00.

Kaavoituskatsaus 2017

Uudenkaupungin kaupunki on laatinut vuoden 2017 kaavoituskatsauksen, jossa esitellään vireillä olevat ja lähiaikoina vireille tulevat kaavat. Lisäksi kaavoituskatsauksen yhteydessä esitellään vireille tulevien kaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmat.
Kaavoituskatsaukseen ja sen yhteydessä vireille tulevien kaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmiin voi tutustua kaupungin nettisivulla ja nyt uutena juttuna kaavoituskatsauksen kohteet on viety myös ‘karttatäppeinä’ kaupungin internetkarttapalveluun.