Venetsialaisten ilotulitteista yksityistilaisuuksissa ei tarvitse ilmoittaa Varsinais-Suomessa

Punasävyinen ilotulite taivaalla. Etualalla ihmiset katsomassa.
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tiedote 18.8.2022
 

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella (pl. taajama-alueet) ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta käytettäessä yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita yksityistilaisuuksissa Venetsialaisten aikana.

Poikkeus on voimassa lauantaina 27.8.2022 klo 18.00−24.00.

Taajama-alueilla ilotulitteita ei saa käyttää ilman pelastusviranomaisen lupaa.

Ilotulitteiden käyttöä koskevat seuraavat ehdot:

1. Ilotulitteita ei saa käyttää, jos alueella on voimassa metsäpalovaroitus. Ilotulitusta harkitsevan on selvitettävä voimassa olevat varoitukset (esimerkiksi osoitteesta www.ilmatieteenlaitos.fi). 2. Ilotulitteiden käyttö muussa kuin yksityisen henkilön järjestämässä yksityistilaisuudessa on ilotulitusnäytös, josta tulee tehdä ilmoitus poliisille. 3. Ilotulitteiden käyttäjän on käytettävä suojalaseja. 4. Hätämerkinantovälineitä saa käyttää vain todellisessa hätätilanteessa. 5. Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä samoin kuin käytössä sattuneista vahingoista. 6. Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta. 7. Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita. 8. Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaan ja yksityiseen kulutukseen hyväksyttyjä tuotteita. 9. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista. 10. Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti, eikä niitä saa käyttää yleisön joukossa. 11. Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. 12. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille henkilöille.

Muutoin ilotulitteiden käyttö ilman erillistä ilmoitusta pelastusviranomaiselle on sallittua ainoastaan joulukuun 31. päivän klo 18 ja tammikuun 1. päivän klo 2 välisenä aikana.