Kulttuurikeskus Cruselli 30-vuotta

Kulttuurikeskus Crusellin valmistumisesta tulee tammikuussa kuluneeksi 30-vuotta. Talon rakentaminen aloitettiin 4.5.1987 ja vihkiäisiä vietettiin tammikuussa 1989. Vuosittain Crusellissa järjestetään lukuisia teatteriesityksiä, konsertteja ja kokouksia, joissa vierailee tuhansia ihmisiä. Crusellista onkin muodostunut suosittu kulttuuriväen kohtaamispaikka Uudessakaupungissa.

Kahden nuoren näyttely Crusellissa 8.2. saakka

Kulttuurikeskus Crusellin Liljelundhallissa on 8.1.-8.2.2019 avoinna kahden nuoren taiteilijan näyttely Kuvan kieli.
Sanna Kärkkäinen ja Ronja Hanhioja ovat kolmannen vuosikurssin Kuvataideopiskelijoita Kankaanpään taidekoulusta.
Kärkkäisen pääasiallinen tekniikka on öljyvärimaalaus, mutta näyttelyssä on häneltä esillä myös grafiikkaa. Hanhiojalta näyttelyssä on esillä akryylimaalauksia sekä yhdistelmätekniikkatöitä.

Ulkojäiden ja latujen tilanne

Tällä sivulla voi seurata sekä Uudenkaupungin ulkojäiden että latujen tilannetta. (Päivitetty 12.01.2019)

Ulkojäiden kunnosta tai tilanteesta voi arkisin tiedustella:

puh. 050 5733782

Jätevesiviemärin vuoto 11.1.2019

Kataraumassa Makean veden altaan ranta-alueella on havaittu paineviemärivuoto Ø110mm jätevesiputkessa. Vuotokohta on löydetty väriainekokeiden avulla ja vuotava putki on otettu pois käytöstä. Korjaustyöt tehdään viikolla 3/2019 ja korjaustöiden valmistumiseen asti jätevedet ko. alueelta ajetaan säiliöautolla jätevedenpuhdistamolle.

Jätevesiputken rikkoutuminen on todennäköisesti tapahtunut ruoppaustöiden yhteydessä, mutta tarkempaa syytä selvitellään korjaustöiden edetessä.

Makean veden altaan veden laatua seurataan tehostetusti vesinäytteiden avulla.

Menestyneiden urheilijoiden huomioiminen

Uudenkaupungin liikuntapalvelut huomioi vähintään SM-tasolla sijoittuneet yksilöurheilijat ja joukkueet. Valintavuosi on kalenterivuosi.

Urheilijan tai joukkueen tulee sijoittua kolmen parhaan joukkoon SM-, PM- tai sitä korkeamman tason kisoissa esim. EM-kisoissa.

Lisäksi valitaan vuoden junioriurheilija (18-vuoden ikään asti) ja vuoden urheilija. Vuoden urheilijat valitsee Hyvinvointi- ja vapaa-aika-lautakunnan nimeämä työryhmä.

Rakennuspiirustuksia Lupapiste kaupasta

Uudenkaupungin rakennusvalvonnassa on otettu käyttöön Lupapiste kauppa, joka on verkossa toimiva asiointipalvelu. Sieltä voi ostaa rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia eli esimerkiksi pääpiirustuksia ja erityissuunnitelmia (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmia) hintaan 5€ /kpl.
Palvelusta on saatavilla pääsääntöisesti tuoreempaa aineistoa, mutta vanhemman aineiston digitointi on käynnissä.
Mikäli et löydä haluamaasi aineistoa, voit lähettää palvelun kautta aineistopyynnön suoraan kunnan rakennusvalvontaan.

Vesikatkos Santtion, Saarniston ja Hiun alueella 9.1. - 10.1.2019

Tiedote päivitetty 9.1.2019 klo 17.20

Vesijohtovuodon korjaustöissä sattuneen runkoputken uuden ja entistä isomman rikkoutumisen vuoksi vesikatkoalue joudutaan laajentamaan. Suljettava alue koskee Santtiota, Saarnistoa ja Hiun aluetta. Vedenjakelu katkeaa klo 17.30 ja palautuu heti korjaustyön valmistuttua. Arvioitu valmistuminen on yön tai torstaiaamun aikana. Vettä voi hakea vesilaitoksen seinässä olevasta vesipostista osoitteesta Nervanderinkatu 9.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä ja kiitämme ymmärryksestä.

-----------

Osallistu kotikaupunkisi vetovoimatutkimukseen!

Mikä vetää tiettyyn kaupunkiin? Kuva
Onko kotikaupunkisi vetovoimainen? Entä onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen?

Uusikaupunki on yksi 55:stä suomalaisesta seutukaupungista. Seutukaupunki on oman seutunsa tai alueensa keskus. Seutukaupungit toteuttavat tammikuussa yhdessä asukkailleen ”pehmeän vetovoimatutkimuksen”, jonka avulla selvitetään seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia.

Oheisen linkin kautta voit arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 5 minuuttia.

Kartsalla veti väkeä Uudenkaupungin museoon

Uudenkaupungin museossa päättyi 5.1.2019 uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajanvietosta kertova näyttely Kartsalla, joka oli yksittäisen näyttelyn kävijämagneetti vuosikymmeniin. Näyttelyssä vieraili kaikkiaan yli 4000 kävijää. Kokonaisuudessaan Wahlbergin museotalossa kävi vuoden aikana noin 4600 museovierasta, joka on muutama sata vähemmän kuin edellisenä vuonna. Vuosi 2017 olikin museon historiassa poikkeuksellinen, sillä Uudenkaupungin juhlavuoden johdosta museossa järjestettiin silloin runsaasti mm. koululaisopastuksia ja muita ilmaistapahtumia.

Ilotulitteita ei saa ampua Myllymäellä eikä Uudenkaupungin keskusta-alueella

Ilotulituskieltoalue Uudenkaupungin keskustassa on laajennettu koskemaan myös Myllymäkeä.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kieltänyt vuodesta 2006 lähtien ilotulitteiden ampumisen Uudenkaupungin keskustan alueella, mutta  Myllymäen puistoalue on tuolloin jätetty rajoitusalueen ulkopuolelle.
Nyt kun Myllymäen vanhat, pääasiassa 1800-luvulla rakennetut tuulimyllyt korjattiin ja entisöitiin perusteellisesti lahjoitusvaroin