Kynttiläuinti Uimahallilla!

Kynttiläuinti

Sunnuntaina  3.12  klo 18.00-21:.00

Taustalla soi kauneimmat joululaulut ja halli on valaistu sadoin kynttilöin.

Kynttiläuinnin yhteydessä Uinti-Vakka järjestää myyjäiset, jossa myynnissä mm. leivonnaisia ja askarteluja.

Glögitarjoilu

Normaali uintimaksu

Tervetuloa !

Kaupunkini, kotini -valotaideteoksen avajaiset

Sunnuntaina 3.12. klo 17 paljastetaan Uudenkaupungin ensimmäinen valotaideteos Kaupunkini, kotini. Teoksen on suunnitellut salolainen taiteilija Timo A. Aalto. Avajaistapahtuma sijoittuu Alisenkadun ja Koulukadun risteykseen.

Joulu Puusti

Mainos Puustin joulumyynnistä
Aktivointikeskus Puustin joulukausi käynnistyy 23.11. klo 9-17 glögitarjoilulla. Tule tekemmän löytöjä kierrätyskeskuksesta ja tutustumaan Puustissa tehtyihin myytäviin tuotteisiin.

Kaupunginlahti vai Kuninkaanlahti, vastaa nimikyselyyn

Kaupunki on saanut eräältä kuntalaiselta kuntalaisaloitteen Kaupunginlahden nimen muuttamisesta Kuninkaanlahdeksi  kaupungin perustajan kuningas Kustaa II Aadolfin mukaan. 400-vuotisjuhlavuodesta jäisi näin myös pysyvä muisto jälkipolville.

Mitä mieltä sinä olet?
Käy esittämässä oma mielipiteesi Kaupunginlahti tai Kuninkaanlahti nimen puolesta.

Joulu tulee taas ja torille joulukuusi

Joulu siis lähestyy pikkuhiljaa ja tänään aamupäivällä torille tuotiin joulukuusi. Tämän vuoden kuusi on peräisin omakotitalon pihalta Kalannin Kaanaantieltä. Se on aivan tavallinen metsäkuusi, jolla oli pituutta kaadettaessa  n. 17 metriä. Kuusen tyvi mitoitettiin jo kaadon yhteydessä torin "kuusenjalkaan" sopivaksi ja sen kaato, kuljetus ja  pystytys torille sujuivat kaikki vuosien rutiinilla.

JOULUNAJAN LOMAT

Lasten joulunajan lomat tulee ilmoittaa sähköisessä hoitoaikojen varauksessa mahdollisimman pian ja viimeistään 4.12.2017.
(Vanhempien eAsiointi)

Päiväkoti Merilintu päivystää 27.12.2017-05.01.2018.

Internetkarttapalvelussa uutta historiallista aineistoa

Kuvassa 1900-luvun Alistakatua, kuvaaja Augusta Olsson
1800-luvun puolivälissä Uuttakaupunkia kohtasi kaksi tuhoisaa tulipaloa. Vuonna 1846 paloi kaupungin itäinen puoli ja vuonna 1855 läntinen puoli. Vuoden 1846 suurpalossa tuhoutui lähes sata täysin rakennettua tonttia ja 1100 ihmistä jäi kodittomiksi. Tämän lisäksi samana vuonna marraskuun 13. päivänä, tasan 171 vuotta sitten, tuli tuhosi vielä kokonaan Fabrinin korttelin Alisenkadun ja Sepänkadun kulmassa.

Käytä järkeä syö oikein -tietoiskuvideo

Käytä järkeä syö oikein, uusi tietoiskuvideo Älä jätä järkeä- sarjaan on julkaistu.

Tässä videoissa syödään Itämerta puhdistaen ja ilmastoa muistaen.
Omakohtainen ilmastoteko on helpoin tehdä omalla ruokalautasella. Kun lihan vaihtaa kasviksiin, vaikutus on iso. Kalan valinnassa kannattaa suosia kotimaista luonnonkalaa.

Video Salmen alueen rivitalohankkeista 8.11.2017

(Video alkaa Paleninkujan rakennustyömaalta edeten Zengerinkujan luhtitalojen tontille ja sieltä Setälänkujalle.)

Salmen alueelle on rakentumassa useita rivitaloja. Lisää kaivattuja vuokra-asuntoja on siis tulossa.
Setälänkujalle  on nousemassa 7 rivitaloa ja niiden pystytys  tontille on alkanut. Rivitaloja on tulossa  myös Paleninkujalle, jonne tullaan rakentamaan kaikkiaan 8 rivitaloa.

Vanhoille puille suoritetaan kuntokartoitusta kaupungilla

Kuvassa ryhdytään tekemään puiden kuntokartoitusta Vakka-Suomenkadulla

Vanhojen puiden terveydentilaa on tärkeää seurata jo yleisen turvallisuudenkin vuoksi. Juuri nyt ollaankin kaupungilla suorittamassa vanhoille puille  kuntokartoitusta.
Kuntokartoituksien perusteella saadaan asiantuntijan tietoa puun kunnosta. Kuoren ulkopuolelta ei aina pysty päättelemään miten puun sisällä laho on edennyt ja kuinka paksu kerros kuoren alla on tervettä pitävää puuta. Kaupunkipuilla myös juuristoalueella tehdyt kaivuu- ja täyttötyöt vahingoittavat usein puuta.