Varsinais-Suomi yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa – alueelliselta ryhmältä suositus ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa. Koronatartuntojen lähteet ovat entistä moninaisempia. Tällä hetkellä koronavirustartuntoja saadaan varsinkin omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Tiistaina 13.10. kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suosittaa, ettei sisätiloissa tule järjestää yli 20 henkilön suuruisia yksityistilaisuuksia. Syynä on se, että koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa. Koronavirustartunnat tulevat nyt omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta. Ohjausryhmän toivomus on, että suositusta noudatetaan heti.

Ohjausryhmä ei ulota suositustaan kaikkeen harrastustoimintaan. Näin ollen esimerkiksi lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksia, partiotoimintaa ja vastaavia harrastuskokoontumisia voidaan jatkaa, kun muistetaan turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Varsinais-Suomen alueellisen työryhmän tiedote 13.10.2020