Uudenkaupunkin Museo
Museo

Varsinais-Suomi 100 vuotta sitten verkkosivusto avautui

Loppiaisperjantaina Varsinais-Suomen paikallismuseot julkistivat verkkosivuston Varsinais-Suomi 100 vuotta sitten. Sivusto kertoo 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta sadan vuoden takaa: Millainen oli se yhteiskunta, joka lähti rakentamaan itsenäistä Suomea? Millaiset tapahtumat ja toimijat vaikuttivat yhdessä itsenäisen Suomen rakentamiseen? Myös Uudenkaupungin museo on mukana tässä Suomen juhlavuoden yhteishankkeessa.

Sivusto tuo esille koko sen ajan yhteiskunnan kirjon ja nopean muutoksen ja luo elävän kokonaiskuvan sadan vuoden takaisesta elämästä. Loimaalla kansakouluopettaja Miina Penttilä vastusti tsaarin valtaa ompelemalla surupuvun. Turussa liikemies ja konsuli Alfred Jacobsson harjoitti hyväntekeväisyyttä, mutta huolehti myös viinivarastonsa riittävyydestä kriisin varalta. Ruskon Rindellin mäkituvassa tuskin oli viinivarastoa, mutta myytiin sielläkin vappuna simaa porstuasta. Entä auttoikohan Leninin pakomatka saariston läpi joitain vuosia aiemmin hyvien idänsuhteiden muodostamiseen? Ainakin Paraisten kalkkiteollisuus luotti siihen.  Tarinat ovat 14 paikallismuseon kertomia. Syksyllä tarinat jatkuvat verkkosivulla.

Varsinais-Suomen museoiden yhteinen verkkosivu www.varsinaissuomi1917.fi