Lapuan taiteilijaseuran näyttely Kiertoliikettä avautuu Crusellissa

Kiertoliikettä on 47-vuotiaan Lapuan Taiteilijaseura -kuvataideyhdistyksen ensimmäinen näyttely Uudessakaupungissa. Lapuan taiteilijaseuran 33:sta jäsenestä noin kolmannes asuu tai työskentelee Lapualla.  Ryhmänäyttelyyn osallistuu kahdeksan ammatti- tai harrastajataiteilijaa. Kuraattorina toimii taidehistorioitsija Heta Kaisto, joka on tutustunut lapualaisiin taiteilijoihin työskennellessään intendenttinä Lapuan museoissa. Näyttely punoutuu ajan eri ulottuvuuksien ympärille, joita taiteilijat lähestyvät monin tavoin.

Lasten lelujen, kirjojen ja dvd-elokuvien kierrätystapahtuma 15.11.2018

Uudessakaupungissa on mahdollisuus kierrättää jälleen viimevuotiseen tapaan lasten tarpeettomaksi käyneet hyväkuntoiset ja puhtaat lelut, kirjat ja dvd-elokuvat.
Tavaroiden kierrätyspisteeksi on tänä vuonna valikoitunut sähköliike Telmarinin eteisaula, os. Alinenkatu 19, jonne itselleen tarpeettomia tavaroita voi toimittaa hyllyihin 12.-14.11. klo 8-17 välisenä aikana.

Kynttiläuinti Uudenkaupungin uimahallissa su 2.12. klo 18-21

Halli on valaistu sadoin kynttilöin ja taustalla soivat kauneimmat joululaulut.
Glögitarjoilu. Normaali uintimaksu.

Kynttiläuinnin yhteydessä Uinti-Vakka järjestää myyjäiset,
jossa myynnissä mm. leivonnaisia ja askarteluja.

Tervetuloa mukaan tunnelmalliseen uintitapahtumaan!

Sarjalippujen myynti alennettuun hintaan -10% 16.12. - 22.12.2018.

Kaavoituskatsaus 2019 on valmistunut ja pidetään nähtävillä 8.11. – 10.12.2018.

Kaupunkisuunnittelussa on valmistunut kaavoituskatsaus vuodelle 2019. Siinä selostetaan lyhyesti maakuntakaavoituksen tilanteesta sekä  vireillä olevista
yleis- ja asemakaavoista. Asemakaavoja on vireillä parisenkymmentä ja ranta-asemakaavoja kymmenkunta.
Kaavoituskatsaus on luettavissa kaupunkisuunnittelun internetsivuilla ja sen asemakaavakohteet esitellään myös kaupungin internetkarttapalvelussa.

Virallinen nähtävillä oloaika on 8.11. – 10.12.2018 jonka aikana pyydetään esittämään mielipiteet.

Aikuisten tekniikkauimakoulu!

Uimahallilla aikuisten tekniikkauimakouluja viitenä maanantai-iltana!

Ma 12.11. Krooli klo 20-21
Ma 19.11. Rinta klo 20-21
Ma 26.11. Selkä klo 20-21
Ma 3.12.   Kertaus klo 20-21
Ma 10.12. Kertaus klo 20-21

Viimeisellä kahdella kerralla kertaillaan ja opetellaan tekniikoita toiveiden mukaan.

Ei ennakkoilmoittautumista, saavu vain paikalle!

Uintimaksu + 5€

Tervetuloa!

Uudistuksia Kasarminlahden ja Oinassaaren laavuilla

Tänä syksynä on uusittu Oinassaaren ja Kasarminlahden laavujen penkit ja tulipesät.
Tutustu tästä alla olevasta linkistä, missä laavut sijaitsevat:

Vesihuoltotyöntekijä

Uudenkaupungin Vesi hakee vesihuoltotyöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Uudenkaupungin Vesi on Uudenkaupungin kaupungin kunnallinen liikelaitos, joka tuottaa vesihuoltopalveluita kotitalouksille ja teollisuudelle Vakka-Suomen seutukunnan alueella. Uudenkaupungin Veden liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on 11.

Ympäristövideo 6/2018 Ollaan ihmisiksi -sarjaan on ilmestynyt

Ollaan ihmisiksi - Metsien hoito

Jatkuva kasvatus on haastamassa avohakkuun suomalaismetsissä. Jatkuvassa kasvatuksessa järeämmät puut korjataan ja pienemmät saavat jäädä kasvamaan, eikä maata muokata.
Monet ympäristöjärjestöt ovat vaatineet, että valtion metsissä pitäisi luopua voimaperäisestä avohakkuukulttuurista.

Asemakaavoja nähtävillä 25.10. - 26.11.2018

Ilmoitetaan seuraavien asemakaavamuutosten vireilletulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmien ja kaavaluonnosten nähtäville asettamisesta:
  • Asemakaavamuutos IV kaupunginosan korttelissa 7 osoitteessa Rantakatu 7 (jossa mm. entinen Srk-talo) käyttötarkoituksen muuttamiseksi ja kaavamääräysten tarkistamiseksi
  • Asemakaavamuutos Levysepänkadun varrella VIII kaupunginosan korttelissa 19 senioritalon ja kerrostalon rakentamisen mahdollistamiseksi

Rakennuksia inventoidaan Uudenkaupungin keskustan alueella

Rakennusinventoija kameroineen ja muistiinpanovälineineen tulee liikkumaan Uudenkaupungin keskustan alueen kaduilla ja pihoilla lokakuun loppupuolelta alkaen vuoden loppuun saakka.
Rakennusten inventointi liittyy kaupunkisuunnittelussa käynnistyneeseen keskusta-alueen osayleiskaavan laadintaan ja sen tekee FM Riikka Soisalo yhteistyössä Varsinais-Suomen maakuntamuseon kanssa.