Vanhoille puille suoritetaan kuntokartoitusta kaupungilla

Kuvassa ryhdytään tekemään puiden kuntokartoitusta Vakka-Suomenkadulla

Vanhojen puiden terveydentilaa on tärkeää seurata jo yleisen turvallisuudenkin vuoksi. Juuri nyt ollaankin kaupungilla suorittamassa vanhoille puille  kuntokartoitusta.
Kuntokartoituksien perusteella saadaan asiantuntijan tietoa puun kunnosta. Kuoren ulkopuolelta ei aina pysty päättelemään miten puun sisällä laho on edennyt ja kuinka paksu kerros kuoren alla on tervettä pitävää puuta. Kaupunkipuilla myös juuristoalueella tehdyt kaivuu- ja täyttötyöt vahingoittavat usein puuta.
Kuntokartoitusraporttien mukaan voidaan tehdä päätös puun jatkohoidosta tai siitä milloin puu on jo siinä vaiheessa elinkaartaan, että se on turvallisuuden vuoksi pakko uusia.

Tänään on tutkittu mm. Prykin ja Ruokolanjärven välissä olevien vanhojen hopeasalavien sekä S-marketin edustalla Vakka-Suomenkadulla olevien iäkkäiden  saarnien  kunto.

Kuntokartoitusta suoritetaan vielä huomisen päivän ajan ja sen suorittaa Puiden Hoito TS Ympäristöpalvelut.

kuvassa puiden kuntokartoitusta S-marketin edustalla
Kuvassa hortonomi/arboristi Teppo Suoranta mikroporaamassa ja tutkimassa iäkkäitä saarnia S-marketin edustalla Vakka-Suomenkadulla.

(8.11.2017)
Kuvassa mikroporan näytölle piirtyy kuva puun tiheydestä

Mikroporan näytölle piirtyy kuva puun tiheydestä eri syvyyksiltä kuoren alta. Lahon vaurioittama puuaines piirtää erilaista kuvaa ja puiden tiheyksissä on eroja myös eri puulajien välillä.