Koronavirus - ohjeet hoitoon hakeutumisesta

Käsienpesu on tärkeää

Jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse (02) 8451 2400 ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystieoireiset ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että tukea saava yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen. Tukea käytetään yksinyrittäjän maksuvalmiuden ylläpitämiseen.

Nuorisopalvelut poikkeusaikana

Uudenkaupungin nuorisotalot ovat suljettuna toistaiseksi. Avaamme jälleen, kun Suomessa saadaan siihen lupa.

Siihen asti teemme nuorisotyötä verkossa!

Tavoitat meidän jo olemassa olevia kanavia pitkin:

Facebook: Nuorisopalveluiden tykättävä sivu sekä henkilöprofiilit: Etsivä Uusikaupunki sekä Uki nuokkarit.
Instagram: @Ukinuokkarit ja @etsiva_uusikaupunki
Snapchat: @ukinuokkari ja @etsiva_uki

Viljelysmaata vuokrattavana Kalannista

Kuvassa punainen traktori kyntää sänkipeltoa lokkeja ympärillään
Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi kaksi peltolohkoa Kalannista.
Pellot sijaitsevat Kalannin keskustassa, toinen Haltiatien ja toinen Lahdentien varrella ja ne vuokrataan korkeimman tarjouksen tehneelle.

Vuokrasopimus tehdään 5 vuodeksi ja vuokra-aika alkaa 1.5. 2020 ja päättyy 31.12.2024.
Vuokraajan on huolehdittava peltojen viljelykunnon säilyttämisestä, ojituksen kunnossapidosta sekä pellon reuna-alueiden vesakontorjunnasta.

Uusikaupunki varautumassa koronapandemian pitkittymiseen käynnistämällä yt-neuvottelut henkilöstön tilapäisistä lomautuksista

Kaupunginlahti keväällä.
Koronaviruspandemiasta johtuvat poikkeusolot ovat vaikuttaneet merkittävästi Uudenkaupungin kaupungin palvelutuotantoon. Suomen hallituksen linjausten mukaisesti monia kaupungin toimintoja on keskeytetty ja toimintayksikköjä jouduttu sulkemaan. Kaupungin työvoiman tarve ja mahdollisuudet tarjota työntekijöille korvaavaa työtä saattavat näiden toimien seurauksena väliaikaisesti vähentyä.

Vohdensaaren veneportti on avattu altaalla veneileville

Vohdensaaren veneilyportti on avattu veneilykäyttöön tiistaina 24.3.2020. Vintrin veneilyportti otetaan käyttöön myöhemmin.

Turvallista veneilykautta,

Uudenkaupungin historiaa seinien ulkopuolella

Tänä aikana, kun eri palveluiden ovet ovat kiinni ja lähikontakteja tulee vältää, on hyvä muistaa, että tekemistä ja katsottavaa voi löytää monenlaisista kanavista. Uudenkaupungin museo on jo aikaisemminkin ja erityisesti nyt, tuottanut kaupungin kiehtovaan menneisyyteen liittyvää aineistoa verkkoon - ja nyt myös kadulle. Tästä listauksesta voit saada itsellesi vinkkejä aineistoihimme.

Alisenkadun näyteikkunanäyttely

Ikääntyneille apua korona-neuvontapuhelimesta

Puhelin vanhuksen kädessä.
Ikäihmisille on avattu koronavirustilanteen seurauksena oma neuvontapuhelin puh. 044 351 5370. Yli 70-vuotiaat uusikaupunkilaiset voivat soittaa numeroon, jos tarvitsevat esimerkiksi asiointi- tai muuta vastaavaa apua, tai ylipäätään neuvoja poikkeustilanteessa toimimiseen. Puhelimeen vastataan arkisin klo 9-15 ja asiointiavunpyynnöt välitetään eteenpäin kotihoidolle.