Vaarallisen jätteen keräys Uudessakaupungissa 1.6.2019

Uudessakaupungissa järjestetään kotitalouden ja maatalouden vaarallisten jätteiden maksuton keräys 1.6.2019, jolloin Lassila & Tikanoja kerää jätteitä ympäri kuntaa aikataulun mukaisesti.

Auton pysähdyspaikat ja ajat:
Lokalahti, kirkon parkkipaikka 09.00 - 09.45.
Uusikaupunki, jäähallin parkkipaikka 10.15 - 11. 15.
Pyhämaa, Pyhämaanraitti 36, kaupan piha 12.20 -12. 50.
Kalanti, koulun piha 14.00 - 14.30.

Kerättävät jätteet:
Vaarallisen jätteen keräyksessä otetaan vastaan kotitalouden ja maatalouden
vaarallisia jätteitä sekä pieneriä jäteöljyä kanistereissa. Keräyksessä ei oteta
vastaan jäteöljytynnyreitä. Isommille öljymäärille (yli 800 l) voi tilata noudon
suoraan kotiin numerosta 010 636 6031 tai sähköpostitse
oil@lassila-tikanoja.fi

Keräysautolle voi tuoda seuraavia vaarallisia jätteitä
noin 50 kiloa/litraa/hlö:
- Jäteöljyt, öljynsuodattimet, öljypakkaukset
- Bensiini, jäähdytin-, jarru- ja kytkinnesteet
- Torjunta-aineet ja niiden pakkaukset
- Akut ja paristot
- Maalit, lakat, liimat, hartsit, ohenteet ja liuottimet
- Kyllästys- ja puunsuoja-aineet
- Hapot ja emäkset (esimerkiksi vanhentuneet vahvat pesuaineet)
- Loisteputket ja elohopeaa sisältävät lamput
- Vaarallisia aineita sisältävät pesu- ja puhdistusaineet
- Aerosolijätepakkaukset, mikäli sisältöä on jäljellä

Vaarallisen jätteen keräykseen ei oteta vastaan sähkö- ja elektroniikkalaitteita eikä lääkkeitä ja kuumemittareita.
Kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromut voi viedä maksutta Remeon Uudessakaupungissa sijaitsevaan vastaanottopaikkaan. Palauta LÄÄKKEET sekä kuumemittarit APTEEKKIIN.

Lassila & Tikanojan Uudenkaupungin materiaalinkäsittelykeskuksessa Kaatopaikantiellä vastaanotetaan vaarallisia jätteitä vuoden ympäri keskuksen aukioloaikoina. L&T:n omille sivuille  >
Kotitalouden vaarallinen jäte on maksutonta.
Huolehdi jätteen merkinnöistä.

Vaarallinen jäte eli entiseltä nimeltään ongelmajäte on käytöstä poistettu aine tai esine, joka voi aiheuttaa erityistä vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Jätteiden hyödyntämisen ja turvallisen käsittelyn tärkein edellytys on, että vaaralliset jätteet lajitellaan pois muiden jätteiden joukosta ja toimitetaan vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkaan.

Jätehuoltopalvelut