Uusikaupunki 400

Uusikaupunki täyttää 400 vuotta 19.4.2017

​Uusikaupunki viettää 400-vuotisjuhlaansa vuonna 2017, samana vuonna kuin Suomi täyttää 100 vuotta.

Uudenkaupungin pitkään odotettu juhlavuosi on ihan nurkan takana ja hienoja, Suomen mittakaavassa harvinaisia pyöreitä vuosia päästään juhlimaan kaupungissa jo puolentoista kuukauden kuluttua. Uudenkaupungin 400 -vuotisjuhlallisuudet alkavat vuodenvaihteessa koko kansan yhteisellä juhlalla Kaupunginlahden rannassa ja jatkuvat läpi koko vuoden.

Kaupungin järjestämänä juhlavuotta vietetään vuodenvaihteen juhlallisuuksien lisäksi kaupungin syntymäpäivänä, 19.4. kaupunkilaisten yhteisellä torijuhlalla, jonka pääesiintyjänä viihdyttää Seminaarinmäen mieslaulajat, eli Semmarit, ja itsenäisyyspäivänä 6.12. 100-vuotiasta Suomea ja 400-vuotiasta Uuttakaupunkia juhlitaan asiaankuuluvin menoin. Myös kesäksi on suunnitteilla koko perheen ohjelmaa.

Kaupungin tapahtumien lisäksi useat aktiiviset yhdistykset, seurat ja järjestöt järjestävät monipuolista ohjelmaa juhlavuoden aikana. Luvassa on lukuisia koko perheen tapahtumia, historiallisia seminaareja ja monipuolisesti kulttuuritapahtumia koko tulevan juhlavuoden ajan, eri organisaatioiden järjestäminä. Tapahtumia kasataan yhteen parhaillaan, joten muistathan käydä ilmoittamassa myös oman tapahtumasi juhlavuoden kalenteriin täällä.

Myös monet paikalliset yritykset ovat suunnittelemassa omaa ohjelmaa ja aivan uusia tuotteita kaupunkimme juhlavuoden kunniaksi. Mitä kaikkea upeaa ensi vuodelle onkaan tarjolla, siitä pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla aktiivisesti sosiaalisen median kanaviamme. Pane siis seurantaan Uusikaupunki 400 Facebookissa ja Twitterissä.

Jakaessasi tunnelmapaloja juhlavuoden tapahtumista ja kaupungin tunnelmista, muistathan myös hashtagit #uki400 ja #uusikaupunki. Tehdään tästä yhdessä hieno vuosi!