Uusikaupunki mukana Matka 2017 -messuilla yhdessä Kustavin ja Taivassalon kanssa

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma Matka 2017 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-22.1.2017. Uusikaupunki on mukana messuilla omalla yhteisosastolla naapurikuntien Kustavin ja Taivassalon kanssa. Osaston numero on 6 n 1.

Mukavaa merellistä meininkiä

Kahden aiemman vuoden tapaan meillä on yhteisosasto Kustavin ja Taivassalon kanssa. Osaston yleisilme on erittäin merihenkinen. Merelliset kuvat, laituria kuvaava tiski, varastona toimiva venevaja sekä Isonkarin majakan pienoismalli tukevat merellistä teemaa. Yhteisenä jaettavana osastolla on joka vuodenaikaan tuiki tarpeellinen huulirasva, kuntien nimillä varustettuna. Sunnuntaipäiväksi saamme osastolle iloisen lapsiperheitä viihdyttävän Myllymuorin alias Kerttu Aaltosen sekä hänen ystävänsä Merimies Atte Juutin. Ajoittain osastolla on tarjolla raikasta ja terveellistä tyrnimehua. Yleisökilpailussa arvuutellaan lasisessa ”purkissa” olevien käpyjen lukumäärää. Pääpalkintona on majoitus- ja ruokailupaketti merellisissä maisemissa Uudessakaupungissa, Kustavissa ja Taivassalossa (1 paketti/kunta). Lisäksi on pienempiä tuotepalkintoja.

400 vuotta – 400 tapahtumaa

Kuluvana vuonna Suomi täyttää 100 ja Uusikaupunki 400 vuotta. Yhdessä tekemisen lisäksi juhlavuoden teemana on 400 vuotta ja 400 tapahtumaa. Syntymäpäivää vietetään torilla kaiken kansan kesken 19.4. rumpuryhmä PPPercussionin ja Semmareitten tahdittamana. Kesäkauden avaa suurtapahtuma Minifarmi & Kukkamessut 20.-21.5. Merefestejä juhlitaan 10.-11.6, jolloin on mm. Uki 400 Pop-konsertti Ellinooran tähdittämänä. Myllymuorin lasten seikkailuretkillä heinäkuussa jahdataan Mokeponeja. Nopperlan Antiikkimarkkinoilla 1.-2.7. meklaroi lauantaina itse huutokauppakeisari Aki Palsamäki. Suomen huippuartisteja kuullaan Karjurockissa 13.-15.7. Crusell-musiikkiviikolla 22.-29.7. huomioidaan Ruotsin, Venäjän ja Viron merkitys Suomen kulttuurielämässä teemalla ”Rakkaat naapurit”. Viikon aikana järjestetään myös kansainvälinen huilukilpailu. Puutalokodit avautuvat kaikelle kansalle 2.-3.9. Vauhdin hurmasta nautitaan 8.-9.9. jolloin saamme jälleen SM-rallin Uuteenkaupunkiin. Tul toril – Uki 400 teematoritapahtumat viihdyttävät kesälauantaisin ja Pakkahuoneen iltatorit kesäkeskiviikkoisin. Toreilla, kohteissa ja tapahtumissa on aina myös mukavaa ohjelmaa perheen pienimmille. Myös Uki 400 katujuna puksuttaa jälleen keskikesällä ja uutta ovat junan kyydissä esitettävät teatteriesitykset – ”Usko tai älä -tarinoita Uudestakaupungista. Keväällä Uudenkaupungin Teatterissa nähdään kantaesityksenä hilpeä komedia LOMA. Esitykset jatkuvat kesällä Lentävän Lokin kesäteatterissa. Lisää tapahtumia: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri.

Kiehtova saaristo

Kaupunginlahti rantabulevardeineen houkuttelee meren äärelle. Meriristeilyjä järjestetään Selkämeren kansallispuistoalueella sijaitseville Isonkarin majakkasaarelle ja Katanpään linnakesaarelle. Pohjoismaiden vanhimman purjealuksen, 130-vuotta vanhan kaljaasi Olgan matkassa voit purjehtia Katanpäähän tai osallistua heinäkuussa perjantaisin lasten hauskoille ja seikkailuhenkisille Merirosvoristeilyille sekä  aikuisten hilpeälle Piraatti Perjantaille. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä pääset majakkamatkalle, linturetkelle tai vaikkapa viettämään iltaa tietokilpailun merkeissä, Kertun Torstaivisa-risteilyllä. Uudenkaupungin Sukelluskeskuksen Hylkyretkillä vieraillaan kaupungin edustalla uponneiden vanhojen purjelaivojen hylyillä ja kuullaan samalla mielenkiintoista merihistoriaa. Velhoveden rengastie johdattaa Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri, vaikkapa polkupyörällä ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista. Tämän takaa saarten lomitse rakennettu tie pienine siltoineen.

Valitse Uusikaupunki 2017 -esite jakoon messuilla

Yhteisosastolla esitellään laajasti alueen matkailupalveluita kuntien omilla esitteillä. Uudenkaupungin uunituore Valitse Uusikaupunki 2017 – esite tulee jakoon messuille ja siinä esitellään laajasti juhlavuoden ohjelmatarjontaa. Uudestakaupungista koko messujen ajan on paikalla kaupungin matkailutoimisto ja edustettuina ajoittain ovat mm. Minifarmi & Kukkamessut–tapahtuma, Pakkahuoneen vierassatama ja Golfravintola, Gasthaus Pooki, Uudenkaupungin Vanhat Talot –puutalotapahtuma, Kotieläinpiha Iloiset Veijarit/Pitopalvelu Taina Vuorio, Isonkarin majakkasaari sekä Myllymuori ja merimies. Taivassalosta kunnan edustajien lisäksi paikalla ovat Pollin Pihan yrittäjät. Kustavin kunnan lisäksi messuilla ovat mukana Kustavin kirjallisuusyhdistys, Katanpään yrittäjät, Kalastusopas Vesa Liukkonen, Lootholma ja Tamminiemen lomamökit.

Torstaina 19.1. klo 9-19 messut on suunnattu pelkästään matkailualan ammattilaisille. Kaikelle yleisölle messut ovat avoinna perjantaina 20.1. klo 10-20 sekä lauantaina 21.1. ja sunnuntaina 22.1. klo 10-18.

Tervetuloa tutustumaan Kustavin, Taivassalon ja Uudenkaupungin mielenkiintoiseen tarjontaan osastolle 6 n 1!

Lisätietoja: Irmeli Laaksonen, matkailusihteeri
puh. 0440 515 209, irmeli.laaksonen@uusikaupunki.fi