Uusikaupunki kehittää joukkoliikennettään - selvitystyö alkaa asukaskyselyllä 

Pyhämaan keskustaajama ilmakuva

Uusikaupunki on kehittämässä paikallisliikennettään ja bussilinjastoaan. Uudistuksen tavoitteena on selvittää miten joukkoliikenne palvelisi nykyistä paremmin eli millaisia muutoksia tarvitaan reitteihin ja aikatauluihin.
Tähtäimessä on saada aikaan hyvin palveleva kokonaisuus.

Bussireitit tullaan kilpailuttamaan kevään aikana ja uusien reittien mukainen liikennöinti aloitetaan,  ainakin koululaisliikenteen osalta, jo syksyllä 2023. Edellisen kerran paikallisliikennettä kilpailutettiin vuonna 2018. Nyt mukana selvityksessä ovat myös koulutaksit. Paljon puhuttaneen Ukikyydin eli kutsukyytikokeilun tulokset otetaan myös huomioon selvityksessä. 

Paikallisliikenteen kehittämistyön pohjaksi tarvitaan tietoa asukkaiden liikkumistarpeista sekä mielipiteistä joukkoliikenteeseen liittyen.  Kartoitusta varten on avattu sekä karttapohjainen että perinteinen verkkokysely. 
Paperisen kyselylomakkeen voi noutaa Passarista, Rauhankatu 10. Kyselyyn odotetaan vastauksia paitsi joukkoliikenteen käyttäjiltä, myös niiltä, jotka eivät syystä tai toisesta käytä joukkoliikennettä. 
Keräämme vastauksia 11.1.2023 saakka. Kysymyksiin vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. 

Selvitystyö käynnistyy ensimmäisen vaiheen kyselyllä. Kysely koskee pääosin Uudenkaupungin sisäistä joukkoliikennettä. Bussilla tarkoitetaan kyselyssä linja-auto- ja koulutaksikyytejä Uudenkaupungin rajojen sisällä, mikäli toisin ei ole mainittu.


Tällä hetkellä Uusikaupunki ostaa joukkoliikennettä yhteensä 29:lle paikallisreitille koskien erityisesti Pyhämaata, Kalantia  ja Lokalahtea, sekä tukee Raumalle, Laitilaan ja Turkuun suuntautuvaa liikennettä. Tämän lisäksi Uudenkaupungin kasvun ja oppimisen palvelut ostavat esiopetuksen ja perusopetuksen taksikuljetuksia.  

Selvitystyötä tehdään monialaisena yhteistyönä kaupunkisuunnittelun ja kasvun ja oppimisen palveluiden johdolla.  Työn tukena käytetään asiantuntijapalveluja. Tavoitteena on monipuolinen, hyvin saavutettavissa oleva joukkoliikenne.  
 
Lisätietoja: 
Leena Arvela-Hellen 
Kaupunginarkkitehti 
Puh. 0500743087 
leena.arvela-hellen@uusikaupunki.fi 

Kyselyn tietosuojaseloste (PDF)