Suomi
Uusikaupunki 400

Uusikaupunki 400 -juhlavuosi tarjosi yhteisöllisyyden voimaa

Uudenkaupungin juhlavuosi aktivoi paikallistoimijat järjestämään satoja tapahtumia ja houkutteli vuoden aikana liikkeelle tuhansia ihmisiä.

Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlia juhlistettiin koko vuoden 2017 ajan. Myös Uudessakaupungissa luotettiin Suomi 100 -juhlavuoden "yhdessä" -teemaan ja tavoitteena olikin innostaa paikalliset yhdistykset, seurat, yritykset ja yksityishenkilöt osallistumaan juhlavuoteen omalla panoksellaan. 

Kaupungin yhteisöllinen juhlavuosi kokosikin kaupungin tapahtumakalenteriin vuoden aikana yhteensä 861 suurempaa ja pienempää, eri tahojen järjestämää paikallista tapahtumaa. Mukana oli niin musiikkia, lasten ja nuorten tapahtumia, retkiä, näyttelyitä kuin paljon muutakin. 

Uudenkaupungin kaupunki järjesti juhlavuonna useamman suuremman, maksuttoman tapahtuman sekä Uusikaupunki 400 - että Suomi 100 -juhlavuosiin liittyen. Juhlavuosi alkoi vuodenvaihteessa näyttävillä avajaisilla Kaupunginlahden rannassa ja kaupungin syntymäpäivänä 19.4.2017 juhlittiin eri puolilla kaupunkia koko päivän ajan. 

Paikkakunnan nuorille tarjottiin musiikkielämys Merefestien aikaan Ellinooran konsertissa ja ensimmäistä kertaa elokuussa järjestetty Rauhan Symposium oli myös osa juhlavuoden ohjelmaa. 

Kaupungin ensimmäinen, Timo A. Aallon suunnittelema valotaideteos Kaupunkini, kotini julkistettiin kaupungin keskustassa 3.12.2017. Yhtä aikaa sekä Uudenkaupungin että Suomen juhlavuosia kunnioittava teos oli nähtävillä viikon ajan. 

Myös perinteinen Crusellin itsenäisyysjuhla oli puettu hieman normaalia juhlallisempaan asuun itsenäisyyspäivänä, kun juhlapuhujaksi saapui Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies ja pääesiintyjänä kuultiin sopraano Essi Luttista. 

Näiden tapahtumien lisäksi juhlavuosi on ollut tanssia, laulua, naurua ja ennen kaikkea kaupunkilaisten yhteistä tekemistä. Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia juhlavuoden järjestelyihin panoksensa antaneita, sekä tietysti tuhansia eri tapahtumiin osallistuneita uusikaupunkilaisia. Toivottavasti kaupungissa jatkuu yhtä iloinen ja yhteisöllinen tekemisen meininki myös vuonna 2018!

Juhlavuoden sosiaalisen median kanavat hiljenevät vähitellen vuoden loppuun mennessä. Runsaasti muistoja hienosta vuodesta voit kuitenkin käydä katsomassa TÄÄLTÄ. Paljon hauskoja kuvia löydät myös erityisesti Instagramista hashtageilla #uki400 ja #uusikaupunki400. 

Uusikaupunki 400 - ja Suomi 100 -juhlavuoden työryhmä toivottaa kaikille hauskaa joulua ja tapahtumarikasta uutta vuotta!