Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen koronatiedote viikko 44

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Koronatilanne Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 15 koronavirustartuntaa.

Yhteistoiminta-alueen asukkaille on tehty viime viikolla 169 koronavirustestiä julkisessa terveydenhuollossa. Testejä tehdään myös yksityisessä terveydenhuollossa. 

Tarpeettomia käyntejä terveysasemilla tulee välttää. Mikäli on koronainfektioon sopivia oireita, terveysasemalle otetaan yhteyttä puhelimitse tai Omaolon kautta, jolloin henkilö voidaan ohjata suoraan näytteenottoon.

Näytteenottoon mentäessä tulee käyttää suunenäsuojainta. Testin vastausta odotettaessa vältetään kontakteja muihin ihmisiin (mm. kauppa-asiointi, työpaikalle tai kouluun meno, liikkuminen julkisissa liikennevälineissä).
 

Suositukset

Varsinais-Suomessa koronapandemia on edelleen kiihtymisvaiheessa. Suunenäsuojainta tulee käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 22.10.2020 antamallaan määräyksellä tiukentanut kokoontumisrajoituksia koko Varsinais-Suomen maakunnan alueella. Tartuntatautitilanteen pahenemisen ehkäisemiseksi yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää edellyttäen, että tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti.

Tiistaina 27.10.2020 kokoontunut Varsinais-Suomen maakunnallinen Covid-19 - koronaryhmä ei antanut uusia suosituksia, mutta haluaa kiinnittää huomiota riittäviin 1-2 metrin turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Erityisesti harrastustoiminnassa etäisyyden pitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Monissa  harrastuksissa turvavälien pitäminen vaatii toiminnan järjestäjiltä uusia innovaatioita ja luovuutta, jotta harrastustoimintaa voidaan jatkaa ja riski tartuntaan harrastaessa minimoidaan.


Päätös kokoontumisrajoituksista Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakatsaus 27.10.2020


OKM:n ja THL:n suositus sisätiloissa järjestettävästä liikunta- ja kulttuuritoiminnasta

Maskisuositus (THL)Minna Helenius
tartuntataudeista vastaava lääkäri

Linda Ala-Äijälä
vs. tartuntataudeista vastaava hoitaja