Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen koronatiedote viikko 42

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Koronatilanne Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

THL:n virallisen tilastoinnin mukaan Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on todettu edelleen yhteensä 10 koronavirustartuntaa.

Yhteistoiminta-alueen asukkaille on tehty viime viikolla 140 koronavirustestiä.

Suositukset

Koko Varsinais-Suomen maakunnassa on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus.

Muistutetaan, että kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä suositellaan:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi, kun henkilö on matkalla koronavirus-näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Samoin riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille suositellaan maskin käyttöä heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Vähävaraisille maskeja jaetaan kuntien toimesta.

Kaikissa Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen toimipisteissä asioiville suositellaan suunenäsuojaimen käyttöä. Suositus koskee sekä potilaita että vuodeosastoilla vierailevia: Kaikki yli 15 vuotiaat henkilöt, jotka asioivat terveyskeskuksessa, käyttävät tullessaan omaa kirurgista suu-nenäsuojusta tai kasvomaskia, mikäli heidän terveydentilansa sen sallii.

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen henkilöstö käyttää suunenäsuojainta kaikissa potilaskontakteissa sekä tilanteissa, joissa riittävää 1-2 metrin etäisyyttä ei voida varmistaa.

Suositeltavaa on, että mahdollisimman moni hyödyntää työskentelyssään etätyömahdollisuuden sekä harkitsee, missä vapaa-ajan kontakteissa toimiminen on turvallista, esim. harrastukset.

Maskisuositus (THL)

Minna Helenius