Suomi

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen koronatiedote viikko 41

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Koronatilanne Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

THL:n virallisen tilastoinnin mukaan Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on todettu edelleen yhteensä 10 koronavirustartuntaa.

Yhteistoiminta-alueen asukkaille on tehty viime viikolla 162 koronavirustestiä. 
 

Suositukset

Tartuntojen lisääntyessä Turussa, Kaarinassa, Liedossa ja Raisiossa on siirrytty jo 3.10.2020 alkaen kiihtymisvaiheen maskisuositukseen.

Vaikka tilanne Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on edelleen rauhallinen ja koronapandemian tilanne vaihtelee suuresti eri kunnissa, alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä on tiistaina 6.10.20 linjannut, että koko maakuntaa tarkastellen on siirrytty koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. Kiihtymisvaiheen suositukset tulevat voimaan torstaina 8.10.20.

Kiihtymisvaiheessa kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä suositellaan: 

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.  
Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi, kun henkilö on matkalla koronavirus-näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.  Samoin riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille suositellaan maskin käyttöä heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Vähävaraisille maskeja jaetaan kuntien toimesta.

Kaikissa Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen toimipisteissä asioiville suositellaan suunenäsuojaimen käyttöä. Suositus koskee sekä potilaita että vuodeosastoilla vierailevia. Lähtökohtana on, että toimipisteissä asioivilla on maski itsellään mukana.  

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen henkilöstö käyttää suunenäsuojainta kaikissa tilanteissa, joissa riittävää 1-2 metrin etäisyyttä ei voida varmistaa.

Suositeltavaa on, että mahdollisimman moni hyödyntää työskentelyssään etätyömahdollisuuden sekä harkitsee, missä vapaa-ajan kontakteissa toimiminen on turvallista, esim. harrastukset.

Maskisuositus (THL)


Minna Helenius
tartuntataudeista vastaava lääkäri

Salme Oksanen
tartuntataudeista vastaava hoitaja