Uudenkaupungin terveyskeskuksessa avataan erillinen koronalinja

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Uudenkaupungin terveyskeskuksessa avataan maanantaina 31.8 erillinen koronalinja. Koronalinjan numero on 02 4612 516. Puhelinnumerossa palvellaan arkisin kello 8-15.

Koronalinja on tarkoitettu yhteistoiminta-alueen asukkaille, jotka epäilevät altistuneensa koronavirukselle tai jotka oireiden perusteella arvelevat saaneensa tartunnan. Koronaviruksen oireita voivat olla esimerkiksi yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, päänsärky, hengenahdistus, ripuli tai haju- ja makuaistin katoaminen.

Kun koronalinja on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronalinjan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, ota yhteyttä TYKS akuuttiin, puh. 02 313 8800. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Tällä hetkellä koronanäytteiden analysoinnissa on ruuhkaa ja vastausten saapuminen voi kestää jopa 4-5 päivää.

Omat terveystiedot, kuten laboratoriovastukset, näkyvät Omakannassa. Koronalinjan ruuhkautumisen estämiseksi pyydämme ensisijaisesti katsomaan vastaukset Omakannasta osoitteesta Kanta.fi/Omakanta.