Uudenkaupungin puutalopalo vaatinut kaksi uhria - savun aiheuttama vaara on nyt ohi

Ti 5.2.2019 Pelastuslaitos sammuttaa suurta rakennuspaloa Uudenkaupungin keskustassa, Ylisenkadun varrella. Kaksi ihmistä on kuollut, yksi vakavasti loukkaantunut, toinen lievemmin loukkaantunut ja kahdeksan ihmistä on evakuoitu.

Kyseessä on puurakenteinen neljän asunnon rivitalo, jonka vieressä on kaksi muuta vastaavaa rakennusta. Hälytys palosta tuli kello 13 jälkeen. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Palo ei ole vielä hallinnassa, ja sen leviämistä naapurirakennuksiin yritetään torjua. Vähän ennen kello 15:tä Hätäkeskuslaitos antoi vaaratiedotteen, koska ilmassa on terveydelle haitallista savua ja alueella liikkumista kannattaa välttää. Ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Sammutustöiden arvioidaan jatkuvan koko illan. Poliisi ohjaa liikennettä paloalueella ja sen läheisyydessä.

Kriisikeskus uhreille ja omaisille (5.2.2019 klo 20:00)

Onnettomuuden takia Uudenkaupungin kaupunki avaa 6.2. kriisikeskuksen tulipalon uhreille ja heidän omaisilleen kaupungin virastotalon alakerrassa ns. Olkkarissa, osoitteessa Välskärintie 2C. Kriisikeskus on avoinna klo 9-16.

Vaaratiedote: Vaara ohi Uudessakaupungissa (5.2.2019 23:29)

Vaaratilanne Ylisenkadun tulipalossa on ohi. Tulipalon savu ei enää aiheuta vaaraa. Varsinais-Suomen Pelastuslaitos.