Uudenkaupungin nuorisopalvelut nuorisotyönviikon tunnelmissa

Valtakunnallista nuorisotyönviikkoa on vietetty tällä viikolla. Viikon tarkoituksena on nostaa valtakunnallisesti eri toimijoiden tekemää nuorisotyötä esille ja lisätä tietoa nuorisotyön eri muodoista. Usein kohdataan ajatus, että riittää kun nuorisotalon ovet avataan, niin nuorisotyö on tehty, mutta työmme on paljon monipuolisempaa kuin mitä se päältä näyttää.

Vuonna 2020 teemana on ollut nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla. Nuorten osallistuminen toimintaan, sen suunnitteluun ja toteutukseen on tärkeä osa. Uudessakaupungissa nuorten osallisuutta on kehitetty ja työtä on vielä tehtävänä. Yksin nuorisopalvelut eivät voi lisätä osallisuutta, vaan tahtotilaa ottaa nuoria mukaan tulee olla kaikilla nuorten kanssa ja nuorten asioissa toimivilla tahoilla. Nuorisopalveluissa on perustettu nuorisotalotyöhön eniten vaikuttava ”talotyöryhmä”, joka kokoontuu joka toinen viikko ja suunnittelee nuorisotalon toimintaa. Ryhmä vaikuttaa myös muuhun nuorisopalveluiden toimintaan, mm. loma-aikojen suunnitelmia voidaan ”pyöräyttää” ryhmän arvioitavana.

Uudessakaupungissa toimii aktiivinen nuorisovaltuusto, joka on oiva paikka osallistua ja vaikuttaa paikallisen tason toimintaan. Nuorisovaltuuston jäsenet ovat vaalein valittuja, 13-20-vuotiaita uusikaupunkilaisia nuoria. Nuorisovaltuusto pyrkii omalla toiminnallaan parantamaan nuorten elinoloja ja mahdollisuuksia Uudessakaupungissa. Kausi on kerrallaan kaksi kalenterivuotta, vaalit on tulossa juuri tänä syksynä! Eli jos olet kiinnostunut alueesi asioista, on nuvaan mahdollista asettua ehdolle tänä syksynä.

Olemme nuorisopalveluissa koonneet videolla ajatuksia nuorisotyöstä, tunnelmia eri tilaisuuksista nuorten kanssa sekä nuorten omia ajatuksia Uudessakaupungissa tehtävästä nuorisotyöstä. Videon voit käydä katsomassa youtubesta Uudenkaupungin kanavalta, tai nettisivuilta: https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/nuoriso

Syksyistä nuorisotyön viikonloppua kaikille toivottavat

Nuorisopalvelut,

Linda, Titta, Katriina, Pia, Marjo ja Erika