Uudenkaupunkin Museo
Museo

Uudenkaupungin museolle tunnustus John Nurmisen Säätiöltä

John Nurmisen Säätiön toteuttama Loki-palvelu myönsi historiansa ensimmäisen Loki-tunnustuksen Uudenkaupungin museolle. Loki on John Nurmisen Säätiön toteuttama, kaikille avoin ja maksuton merellinen verkkopalvelu ja yhteisö. Vuonna 2016 lanseerattu Loki kokoaa kartalle kansalaisten ja merellisten organisaatioiden jakamia tarinoita, museoiden kiinnostavimpia sisältöjä sekä parhaita retkikohdevinkkejä Suomen rannikoilta ja saaristosta. Palveluun on tarkoitus tallentaa sellaisia tietoja ja tarinoita, jotka kiinnostavat mahdollisimman monia merellä liikkujia ja merestä kiinnostuneita.

Loki-palveluiden puolesta diplomin kävi ojentamassa säätiön edustaja Anna Herlin. Perusteluissa hän mainitsi, että "Uudenkaupungin museossa keksitään monenlaisia tapoja ja kanavia kaupungin historian elävöittämiseksi ja tarinoiden kertomiseksi", ja hän kiitti, että Uudenkaupungin museolla on Lokissa yli kymmenen omaa lokimerkintää. Samalla hän kannusti museota jatkamaan tarinoiden lisäämistä palveluun.

Museonjohtaja Mari Jalava (vas) ja museoamanuenssi Jonna Junkkila (oik.) vastaanottivat diplomin Anna Herliniltä.

Loki kokoaa kartalleen kansalaisten ja merellisten organisaatioiden jakamia tarinoita, museoiden kiinnostavimpia sisältöjä sekä parhaita retkikohdevinkkejä Suomen rannikoilta ja saaristosta. Karttapohjainen Loki-palvelu on suunniteltu mahdollisimman sujuvan ja yhteisöllisen käyttökokemuksen ympärille.Kuka tahansa voi kiinnittää Lokin kartalle oman meritarinansa. Palveluun voi uppoutua myös vain selailemalla muiden lokimerkintöjä, mikäli oman tarinan lisääminen ei houkuttele.

John Nurmisen Säätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Säätiön arvokkaina kumppaneina projektin pilottivaiheessa toimivat Ahvenanmaan merenkulkumuseo, Merikeskus Forum Marinum, Rauman merimuseo ja Suomen merimuseo. Projekti on rahoitettu Jane ja Aatos Erkon Säätiön, Jenny ja Antti Wihurin rahaston sekä Weisell-säätiön tuella.