Kierrätyskeskuksesta joulukoristeet ja lahjat edullisesti ja ekologisesti

Kuva kierrätyskeskuksen joulutuotteista
Uudenkaupungin kierrätyskeskuksen hyllyt ovat marraskuun aikana täyttyneet erilaisista joulukoristeista. Myös kierrätyskeskuksen aulasta löytyviltä Työpaja Väiskin ja Puustintuvan myyntipisteiltä löytyy nyt monenlaisia joulutuotteita vaikkapa lahjapakettiin käärittäväksi.

Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja tekemään löytöjä!

Kierrätyskeskus on avoinna:
ma 9 - 16
ti-to 9 - 15
pe   9 - 13

Joulukuusi pystytettiin torille

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja yksi varma merkki joulun lähestymisestä on joulukuusen pystyttäminen torille. Tänä vuonna kuusen lahjoittivat Raimo ja Hannele Hyytiä Ruokolasta.

Makean veden altaan veneportit suljetaan 2.12.2019

Altaalla veneileville tiedoksi, että jos on tarvetta tavaroiden kuljetukselle altaalta merenpuolelle tai toisinpäin, kannattaa siihen nyt varautua.

Vohdensaaren ja Vintrinrauman veneportit suljetaan 2.12.2019 lähtien talven ajaksi.
Portit avataan taas keväällä sään niin salliessa.

Toivotamme Hyvää Joulua ja
leppoisaa kevään odotusta.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11. klo 10-15.
Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen (SiHy) rakennushankkeelle on rakennettu Demo-tila Pohjoistullikadulle. Tiloissa testataan erilaisia kalusteita, laitteita ja muita tilaratkaisuja tulevaa monitoimitaloa varten.

Nyt valmistuneen Demotilan ensimmäisessä versiossa järjestetään "avoimet ovet" - tapahtuma
lauantaina 16.11. klo 10-15.
SiHy-keskuksen rakennushankkeen infot ovat klo 11.00 ja 14.00 ja luento oppimisen trendeistä klo 13.00.

Tasapainotamme toiminnan menot ja tulot ja investoimme voimakkaasti

Kuvassa Anne Takala, Jaana Reijonsaari-Korsman ja Atso Vainio

Kaupunginhallituksen talousarvioehdotus 2020 ja taloussuunnitelmaehdotus 2020-2022 on julkistettu.

Talousarvioehdotuksessa kaupungin (kaupunki + liikelaitokset) toiminnallinen tulos vuonna 2020 on positiivinen, mutta kertaluonteiset menot vievät talouden 3,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kaupungin kehittämisen painopisteenä on kaupungin hallittu kasvu muuttamalla uudet työpaikat positiiviseksi muuttoliikkeeksi ja asukasluvun kasvuksi. Tavoitteena on monipuolistuva ja kasvava elinkeinotoiminta, osaava työvoima, innovointi ja vetomainen kaupunki.

Matkailu kasvaa Varsinais-Suomessa - Uusikaupunki Vakka-Suomen veturina

kaupunginlahden rantaa

Uudenkaupungin välittömän matkailutulon osuus vuonna 2017 oli 17,64 miljoonaa ja vuonna 2018 matkailutulon arvioidaan nousevan 18,2 miljoonaan. Työllistävä vaikutus on Uudessakaupungissakin hieman pienentynyt. Vuonna 2017 matkailun kokonaistyöllistävä vaikutus Uudessakaupungissa oli 98 henkilötyövuotta ja vuonna 2018 luvun oletetaan nousevan 101 henkilötyövuoteen.

Liukuesteiden osto-osoitukset noudettavissa vanhustyön toimistosta

Kuva kegistä lumessa

Liukuesteiden ja nastalenkkareiden hankintaan tai kenkien nastoitukseen tarkoitetun 20 €:n osto-osoituksen voi hakea Uudenkaupungin vanhustyön toimistosta (Terveystie 4, 2. krs) ma-pe klo 9-11.

Vuonna 1949 ja tätä aiemmin syntyneille uusikaupunkilaisille osto-osoituksia jaetaan vielä vuoden 2019 loppuun saakka ja ne ovat voimassa 31.12.2019 asti. Vuonna 1950 syntyneille uusikaupunkilaisille osto-osoituksia jaetaan vuoden 2020 loppuun saakka ja ne ovat voimassa 31.12.2020 asti.

Osto-osoituksen voi saada vain yhden kerran.

Menestyneiden urheilijoiden huomioiminen

Uudenkaupungin liikuntapalvelut huomioi vähintään SM-tasolla sijoittuneet yksilöurheilijat ja joukkueet. Valintavuosi on kalenterivuosi.

Urheilijan tai joukkueen tulee sijoittua kolmen parhaan joukkoon SM-, PM- tai sitä korkeamman tason kisoissa esim. EM-kisoissa.

Lisäksi valitaan vuoden junioriurheilija (18-vuoden ikään asti) ja vuoden urheilija. Vuoden urheilijat valitsee Hyvinvointi- ja vapaa-aika -lautakunnan nimeämä työryhmä.

Museon kysely lapsuuden paikoista avautunut

Uudenkaupungin museo kerää tietoja Uudenkaupungin keskustan puutaloalueen asukkaiden lapsuudesta ja erityisesti lapsuuteen liittyvistä paikoista. Kysely on tarkoitettu sinulle, mikäli olet asunut, asut tai olet kuullut vaikka isovanhempien tai omien lasten kertovan paikoista, jotka olivat jotenkin merkityksellisiä lapselle Uudenkaupungin keskustassa.

Katusuunnitelmaehdotusia nähtävillä

Katusuunnitelmaehdotukset sataman 2.vaiheen kaduista pidetään nähtävillä 11.-25.11.2019 välisen ajan.

Suunnitelmat koskevat katuja:
  • Kainpirtintie