Uudenkaupungin koronatiedote viikko 48

Uudenkaupungin koronavirustiedote.

Koronatilanne Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 21 koronavirustartuntaa. Meillä tartuntoja on ilmaantunut maltillisesti, mutta kuitenkin niitä on tullut viikoittain. Koronapandemian kiihtyminen Varsinais-Suomessa on tasaantunut. Viime viikon aikana (16.–27.11.) maakunnassa todettiin edellisviikkoa vähemmän tartuntoja eli 120 uutta tartuntaa.

Yhteistoiminta-alueella on viime viikolla tehty koronavirustesti 153 henkilölle julkisessa terveydenhuollossa. Testejä tehdään myös yksityisessä terveydenhuollossa.

On tärkeää, että pienistäkin oireista jäädään kotiin ja hakeudutaan koronatestiin. Näin estetään mahdolliset jatkotartunnat.

Suositukset

Alueellamme on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus.

Alueellinen koronapandemiaryhmä on kokouksessaan 24.11.2020 suosittanut maskin käyttöä perusopetuksen opettajille ja muulle henkilökunnalle koko Varsinais-Suomen alueella viimeistään maanantaina 30.11.2020 lähtien. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 19.11.2020 antaman määräyksen mukaan Varsinais-Suomen kuntien alueella voi edelleen järjestää yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa edellyttäen, että tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti.

THL:n ohjeistus pikkujoulukauteen

Minna Helenius