Uudenkaupungin kaupunki suosittaa turvavälejä ja hygieniaohjeiden noudattamista vapaa-ajan toiminnassa

Uudenkaupungin koronavirustiedote.

Koronapandemia on Varsinais-Suomessa kokonaisuudessaan kiihtymisvaiheessa, mutta yksittäisissä kunnissa taudin ilmaantuvuus on vielä perustasolla. Uudessakaupungissa tilanne on toistaiseksi rauhallinen ja Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella on todettu pandemian aikana tällä hetkellä yhteensä 15 koronavirustartuntaa.

Tiistaina 27.10. kokoontunut Varsinais-Suomen maakunnallinen Covid-19 -koronaryhmä ei antanut uusia suosituksia, mutta haluaa kiinnittää huomiota riittäviin 1-2 metrin turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Erityisesti harrastustoiminnassa etäisyyden pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Uudessakaupungissa nähdään liikunnan ja kulttuurin hyvinvointia edistävä vaikutus erittäin merkittävänä. Uudessakaupungissa toivotaankin, että mahdollisimman moni harrastustoiminta voisi jatkua koko epidemian ajan eikä toimintoja tarvitsisi lopettaa tai tiloja sulkea. Tästä syystä Uudenkaupungin kaupunki painottaa, että kaikessa ja kaikenikäisten harrastustoiminnassa pitää noudattaa 1-2 metrin turvaväliohjeistusta ja muita voimassa olevia hygieniaohjeita maakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Monissa harrastuksissa turvavälien pitäminen vaatii toiminnan järjestäjiltä uusia innovaatioita ja luovuutta, jotta harrastustoimintaa voidaan jatkaa ja riski tartuntaan harrastaessa minimoidaan. Tartuntariski on erityisen suuri kontaktilajeissa, joita liikunnan puolelta ovat esimerkiksi jääkiekko, salibandy, koripallo, jalkapallo sekä erilaiset taistelulajit. Kulttuurin puolelta esimerkiksi tanssitunnit ja kuorolaulu kuuluvat riskialttiiseen toimintaan.

Uudenkaupungin kaupunki tulee lähiaikoina pyytämään liikuntaseuroilta ja liikuntapalveluita tarjoavilta yrityksiltä selvitystä toimenpiteistä, joilla ne ovat varautunet Covid-19 -taudin torjumiseen. Toimenpiteet arvioidaan ja niihin pyydetään tarvittaessa korjauksia tai täydennyksiä.


Varsinais-Suomea koskevat suositukset koronaviruspandemian leviämisen ehkäisemiseksi