Uudenkaupungin kaupungin uudet toimenpiteet koronaepidemian hallitsemiseksi 

Koronavirustartuntojen määrä on nousussa ja Uudenkaupungin kaupunki on päivittänyt toimintaohjeitaan koronaepidemian hallitsemiseksi. Toimintaohjeet koskevat kaupungin eri toimipisteitä ja palveluja.  

koronainfo

Koulujen kevätlukukausi alkaa lähiopetuksella – iltapäivätoiminta tauolla

Kevätlukukausi aloitetaan peruskouluissa lähiopetuksena. Rehtorit tiedottavat oppilaita, vanhempia ja henkilökuntaa käytännön toimista tarvittaessa. 

Pandemiatilanteesta johtuen kouluissa ei järjestetä ylimääräistä vapaa-ajantoimintaa, kuten iltapäiväkerhoja tai nuorisopalvelujen ohjaamaa välituntitoimintaa. Vierailijoiden asioiminen koulujen ulko- ja sisätiloissa koulupäivän aikana on toistaiseksi kielletty. 

Kirjastoihin käyttöön pika-asiointi

Uudenkaupungin kirjastoissa otetaan käyttöön pika-asiointi. Asiakkaat voivat viettää kirjastossa korkeintaan 15 minuuttia kerrallaan.  

Kirjastoissa on edelleen voimassa aluehallintoviraston ohjeistuksen mukainen 20 henkilön asiakasmäärärajoitus, sekä voimakas kasvomaskisuositus.  

Rajoituksia palveluasumisyksiköiden vierailuihin ja eläkeläisten päiväkeskuksen ryhmätoimintaan 

Kaupungin palveluasumisen yksiköissä otetaan käyttöön vierailurajoitukset. Yksiköissä voivat pandemiatilanteesta johtuen vierailla vain asukkaan läheiset, sekä hoito- ja terapiahenkilökunta. Muilta osin vieraiden asiointi on toistaiseksi kielletty.  

Eläkeläisten päiväkeskus Sakunkulman ryhmätoiminnat keskeytetään ainakin 15.1.2022 saakka. Ruokailut voidaan toteuttaa turvavälit ja muut terveysturvalliset käytännöt huomioiden.  


Muokattu 5.1.2022 klo 8:23: Korjattu tieto palveluasumisyksiköiden vierailuista. 


Koronakoordinaatioryhmä kehottaa kotitesteihin (vsshp.fi), 4.1.2021
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositus opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille (okm.fi), 22.12.2021
Koronapassi käyttöön liikuntapaikoissa ja asiakasmäärärajoituksia kaupungin tiloihin (Uusikaupunki.fi), 10.12.2021