Uudenkaupungin kaupungin koronatiedotuksella turvataan kuntalaisten hyvinvointi ja yksityisyyden suoja

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Uudenkaupungin kaupungin tiedotus koronatartunnoista ja altistumisista tehdään terveys- ja tietosuojanäkökulmat huomioiden. Tiedotamme riittävästi turvataksemme kuntalaisten hyvinvoinnin. Samalla huolehdimme yksityisyyden suojan toteutumisesta tietosuojavaltuutetun ohjeistuksen mukaisesti. Sairastuminen koronainfektioon on henkilön terveydentilaan liittyvä tieto ja terveystietoja on suojeltava erityisen tarkasti. Tästä syystä voimme julkaista vain sellaisia tietoja, joista yksittäistä henkilöä ei voida tunnistaa. Tiedottamisella ei haluta myöskään aiheuttaa tarpeetonta haittaa yritystoiminnalle.

Koronatartuntatilanteessa terveyskeskuksen tartunnanjäljittäjät selvittävät huolellisesti altistuneet ja ovat heihin suoraan yhteydessä. Mikäli tartunnan jäljityksessä ei tavoiteta kaikkia koronavirukselle altistuneita henkilöitä, arvioidaan asian tiedottamista aina tapauskohtaisesti. Olemme tiedottaneet ja tiedotamme jatkossakin kaikista tapauksista, joissa altistumisriski on arvioitu todelliseksi. Tiedottaminen tehdään kunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.