Suomi

Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 8

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 145 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 119, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 11. Tartunnan alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella pääosin jäljitettyä. Koronatapausten viimeisen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 122,41.

Koronainfo
Harrastustoiminnan ja vapaa-ajan koronarajoitusten lievennykset tulevat Uudessakaupungissa voimaan 4.3.2021 alkaen. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Minna Helenius muistuttaa, että vaikka rajoituksia nyt osittain lievennetään, tartuntatilanteen kehittymistä seurataan tiiviisti ja muutoksiin reagoidaan tarvittaessa herkästi. 

Maakunnassa ollaan edelleen leviämisvaiheessa. Koronatartuntatilanteen ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana. Lisäksi työpaikoilta saatujen tartuntojen määrä kaksinkertaistui viime viikosta. Maskisuositukset, kokoontumisrajoitukset ja maksimaalinen etätyösuositus pysyvät edelleen voimassa maakunnallisen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti. 

Ohjeistuksia kirjaston lainaustoimintaan

Kirjaston lainaustoimintaa laajennetaan 4.3. alkaen, jolloin asiakkaat pääsevät itse etsimään aineistoja pääkirjaston ja Kalannin kirjaston hyllyistä. Ainoastaan pikainen asiointi on mahdollista. Oleskeluun kannustavat ja pidempää aikaa vaativat palvelut eivät ole käytettävissä. 
  • Tietokoneet ovat käytettävissä vain pikaista asiointia varten. 
  • Luettavia lehtiä ei ole tarjolla, ainoastaan lainattavia.
  • Hygieniaohjeet, maskisuositus, turvavälit, käsidesi asiakaspalvelupisteissä ja ulko-ovien läheisyydessä. 
  • Tietokoneita ja automaatteja puhdistetaan säännöllisesti. 

Kuntosalit avataan rajatusti yksilöurheilua varten 

Uudenkaupungin kaupungin kuntosalit avataan 4.3. alkaen rajatusti yksilöurheilua varten.  

  • Kasvomaskia tulee käyttää pukeutumistiloissa ja kaikissa yleisissä tiloissa sekä mahdollisuuksien mukaan myös liikuntasuorituksen aikana.  
  • Kuntosaleilla tulee noudattaa turvaetäisyyksiä sekä hygieniaohjeita.  
  • Käytössä on normaali kuntosalimaksu. 
  • Kuntosalin pukutilat ovat käytössä. Suihkut eivät ole käytössä. 
  • Kaikissa kuntosaleissa on rajattu asiakasmäärä: enintään 6 henkilöä kerrallaan. 
  • Kuntosalin käyttöaika 1 h 15 min (ovelta ovelle) kaikilla saleilla. 
Jotta käyttäjille voidaan taata turvallinen harjoittelu, sekä noudattaa nykyisiä koronarajoitteita, otetaan uimahallin kuntosalille käyttöön sähköinen ajanvaraus. 
Ajanvaraus tapahtuu osoitteessa: vello.fi/uudenkaupunginliikuntapalvelut 
Löydät linkin sekä aukioloajat myös uimahallin nettisivuilta.
Varaaminen ei vaadi kirjautumista, tarvittaessa ajanvarauksen tekemisessä auttaa liikuntapalveluiden henkilökunta. Kuntosalille ei voi tulla ilman ajanvarausta. Lisätietoja tarvittaessa uimahallin kahviosta p. 050 420 5203.  
 
Kalannin ja Lokalahden kuntosalit ovat avoinna rajoitetusti, jotta koululaisten koulupäivä voidaan turvata ilman koulun ulkopuolisia kontakteja. Toistaiseksi Kalannissa ja Lokalahdella ei oteta ennakkovarauksia, koska salien käyttö on ollut vähäistä.  
Lisätietoja kuntosalien käytöstä liikuntapalveluiden sivuilta.  
 

Ohjeistuksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan  

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta vapautetaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Alle 12-vuotiaiden harjoituksissa sallitaan jatkossa myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet oman joukkueen kesken. Pelaaminen muita joukkueita vastaan ei ole edelleenkään sallittua eikä kilpailuja tai esiintymisiä tule järjestää.  
 
12–20-vuotiaiden harrastustoiminnassa tulee noudattaa uusia turvallisen harrastamisen kriteerejä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää harrastusryhmien kokoonpanon pysyvyyteen ja lähikontaktien välttämiseen. Sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa tulee noudattaa 10 henkilön rajausta. Suurissa tiloissa voi kuitenkin harjoitella samanaikaisesti erillisiä 10 hengen ryhmiä, kunhan ryhmien välille ei synny kontaktia.

Koronarokotukset etenevät rokotusstrategian mukaisesti 

Rokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti.  Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 1420 rokotetta. 

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy kattavasti sivulta uki.fi/koronarokotus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä puhelintiedusteluja rokotuksiin liittyen toivotaan vältettävän.   

 

Tiedotteen tartuntamäärien lukuja päivitetty 24.2. klo 11.15.