Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 7

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 130 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 105, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 10. Koronatapausten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 103.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Harrastustoiminnan ja vapaa-ajan koronarajoituksia lievennetään Uudessakaupungissa 4.3.2021 alkaen. Alueen tautitilanne on tällä hetkellä vakaa ja pitkittyneiden rajoitusten vaikutukset erityisesti nuorten hyvinvointiin herättävät huolta.

Maskisuositukset, kokoontumisrajoitukset ja maksimaalinen etätyösuositus pysyvät alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjaamina edelleen voimassa.

Harrastustoiminnan ja vapaa-ajan rajoituksia kevennetään 4.3. alkaen

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta vapautetaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Alle 12-vuotiaiden harjoituksissa sallitaan jatkossa myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet oman joukkueen kesken. Pelaaminen muita joukkueita vastaan ei ole edelleenkään sallittua eikä kilpailuja tai esiintymisiä tule järjestää.

12–20-vuotiaiden harrastustoiminnassa tulee noudattaa uusia turvallisen harrastamisen kriteerejä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää harrastusryhmien kokoonpanon pysyvyyteen ja lähikontaktien välttämiseen. Sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa tulee noudattaa 10 henkilön rajausta. Suurissa tiloissa voi kuitenkin harjoitella samanaikaisesti erillisiä 10 hengen ryhmiä, kunhan ryhmien välille ei synny kontaktia.

Nuorisotilojen sallittuja osallistujamääriä nostetaan. Jatkossa nuorisotalo Vantissa voi oleskella kerrallaan 30 nuorta ja Kalannin nuokkarilla 15 nuorta. Tiloissa käytetään edelleen kasvomaskeja ja huolehditaan kahden metrin turvaväleistä sekä muista hygieniaohjeista.

Kaupungin kuntosalit avataan rajatusti aikuisten yksilöurheilua varten. Kuntosaleilla tulee noudattaa turvaetäisyyksiä sekä hygieniaohjeita. Kasvomaskia tulee käyttää pukeutumistiloissa ja kaikissa yleisissä tiloissa sekä mahdollisuuksien mukaan myös liikuntasuorituksen aikana. Lisäksi mahdollistetaan aikuisten ulkona tapahtuva pienryhmäliikunta. Ryhmäkoko ei saa nousta yli kymmenen ja turvavälejä tulee noudattaa. Sisätiloissa tapahtuvaa ryhmätoimintaa ei edelleenkään sallita.

Kirjastot avataan yleisölle lainaustoimintaa varten, mutta kirjastotiloihin ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtilukusalit pysyvät suljettuina ja asiakaskoneet ovat käytössä vain pikaista asiointia varten.

Koronarokotukset etenevät rokotusstrategian mukaisesti

Rokotukset etenevät Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella kansallisen rokotusstrategian mukaisesti.  Viikolla 7 on aloitettu vuonna 1936 tai tätä aiemmin syntyneiden ja 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 18–69-vuotiaiden koronarokotukset. Kuluvan viikon loppuun mennessä on annettu yhteensä noin 1080 rokotetta.

Viikon 7 koronarokotusajat on täyteen varattu. Viikon 8 rokotusajat avataan varattaviksi loppuviikolla. Jos olet soittanut koronarokotteen ajanvarausnumeroon, niin soittosi on huomioitu ja olet jonossa. Rokotettaville soitetaan takaisin järjestyksessä, kun rokotusaikoja avataan.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy kattavasti sivulta uki.fi/koronarokotus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä puhelintiedusteluja rokotuksiin liittyen toivotaan vältettävän.