Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 6

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 121 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 97, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 9. Uudessakaupungissa todettiin 2.-9.2. yksitoista uutta tartuntaa.

Koronatapausten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 129. Ilmaantuvuus on koko maakunnan tasoa (103) korkeampi.

Kaikki voimassa olevat suositukset ja rajoitustoimenpiteet jatkuvat ennallaan.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on 9.2. keventänyt alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevia suosituksia. Uudessakaupungissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan ja koskevat kaikkia alle 20-vuotiaita. Kaupungin tautitilanne on maakunnan tilannetta heikompi ja selvitykset virusvariantin leviämisestä Vakka-Suomen alueella ovat kesken. Yhtenevät ohjeistukset helpottavat myös ohjeiden noudattamista ja valvontaa.

Ylioppilaskirjoitukset turvataan myös karanteenissa oleville opiskelijoille

Uudessakaupungissa mahdollistetaan kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen myös karanteenissa oleville opiskelijoille. Valmistelut kirjoitusten toteuttamiseksi videovalvonnan avulla on aloitettu. Järjestelyllä halutaan rauhoittaa kokeisiin valmistautuminen ja varmistaa, ettei koronatestiin jätetä menemättä kirjoitusten peruuntumisen pelossa.