Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 5

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 110 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 86, Vehmaalla 11 ja Pyhärannassa 8. Tartunnan alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella pääosin jäljitettyä.

Uudenkaupungin koronavirustiedote.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Uudessakaupungissa on nousussa ja uusia tartuntoja ilmenee päivittäin. Kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on nyt Uudessakaupungissa 141,7. Luku on Varsinais-Suomen alueellista keskiarvoa 115,6 korkeampi. 

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti voimassa olevia rajoitustoimenpiteitä jatketaan vähintään helmikuun loppuun saakka.
 

Yritysten tulee huomioida voimassa olevat turvaohjeet  

Paikallisia yrittäjiä halutaan muistuttaa voimassa olevien turvaohjeistusten vastuullisesta noudattamisesta. Yritysten henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskia kaikissa asiakaspalvelutilanteissa. Lisäksi suojavarusteita, kuten maskeja, käsidesiä ja kertakäyttöhanskoja olisi suotavaa olla tarjolla myös asiakkaille. 

Yritysten tulee huomioida turva- ja hygieniaohjeet huolellisesti myös sisäisessä toiminnassaan. Ohjeita noudattamalla voidaan turvata yritystoiminnan jatkuminen myös mahdollisessa koronatartuntatilanteessa. Esimerkiksi kasvomaskien käytön laiminlyönti voi johtaa laajoihin korona-altistuksiin ja karanteeneihin, jotka keskeyttävät yritystoiminnan pahimmillaan 14 vuorokauden ajaksi.  

Alueellamme on voimassa maksimaalinen etätyösuositus ja työnantajia kannustetaan vahvasti edistämään työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.
 

Koronavirusta vastaan rokottaminen käynnistynyt Uudessakaupungissa 

Uudessakaupungissa aloitettiin koronavirusta vastaan rokottaminen tammikuun ensimmäisellä viikolla. Rokote tarjotaan eri väestöryhmille kansallisen rokotusstrategian ja THL:n suosituksen mukaisessa järjestyksessä. Ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat olleet sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö sekä hoivakotien asukkaat. Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu yhteensä 624 rokotetta.

Rokotteiden niukka saatavuus on toistaiseksi hidastunut rokotustahtia. Laajemmat väestön rokotukset voidaan aloittaa vasta kun rokotteiden toimitusmäärät kasvavat. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 80-vuotiaiden rokotukset päästään aloittamaan aikaisintaan helmikuun lopussa. Rokotusten ajankohtaista tilannetta ja etenemistä voi seurata kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.uki.fi/koronarokotus.  
 

Epidemian torjunnassa tarvitaan yhä turnauskestävyyttä 

Pitkittynyt epidemiatilanne ja jatkuvat rajoitukset aiheuttavat ymmärrettävästi väsymystä, mutta nyt ei ole aika antaa periksi. Mitä paremmin suosituksia noudatetaan, sitä paremmat edellytykset niitä on jatkossa keventää. 

Rajoitustoimenpiteiden jatkuessa iloa ja rentoutumista arkeen voi hakea esimerkiksi ulkoilusta. Uudessakaupungissa on mitä parhaimmat puitteet ulkona liikkumiseen, ja ulkoliikuntapaikat ovat avoinna kaikille ikäryhmille. Ulkona myös turvaväleistä huolehtiminen on helpompaa.