Suomi

Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 4

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 92 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 72, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 5. Uudessakaupungissa on 20.-26.1. todettu 8 uutta tartuntaa. Tartunnan alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella tällä hetkellä pääosin jäljitettyä.

Koronainfo
Kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on nyt Uudessakaupungissa 122. Varsinais-Suomi on yhä koronapandemian leviämisvaiheessa, eikä tautitilanne mahdollista suositusten purkua miltään osin.

Tarkkuutta maskien käyttöön – vahva suositus etätyöhön 

Koska koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, on perusteltua suositella kasvomaskin asianmukaista käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa turvavälisuositusta ei voida noudattaa. Uudet muuntuneet koronavirusvariantit tarttuvat ja leviävät aiempaa koronavirusvarianttia nopeammin, joten THL suosittaa yli kahden metrin turvaväliä muihin ihmisiin. 
Muuntunut koronavirus tarttuu herkemmin 
 

- On erittäin huolestuttavaa, että maskeja ei ole kaikin osin käytetty suositusten mukaisesti. Maskittomuus on osittain johtanut joukkoaltistumisiin alueella, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen. Koronavirukselle altistuminen alkaa jo kaksi vuorokautta ennen varsinaisten oireiden alkamista, joten maskien käytöstä ei tule nyt missään olosuhteissa lipsua. Erityisen tarkkoina tulee olla työpaikoilla ja niiden taukotiloissa, mikäli etätyösuositusta ei voida toteuttaa, Rantanen muistuttaa.  

 
Koronaviruksen leviämisriskin pienentämiseksi on suositeltavaa, että mahdollisimman moni jäisi kotiin tekemään etätöitä. Näin vähennetään fyysisiä lähikontakteja työpaikoilla sekä työmatkoihin liittyviä tartuntoja, esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä.  
Etätyöt koronavirustilanteessa
 
Uudenkaupungin julkiset tilat pysyvät pääosin suljettuina 7.2. asti. Suljettuina pysyvät kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, jäähalli, museo, kirjasto, kulttuurikeskus Cruselli, demotila sekä kierrätyskeskus. Kirjaston lainaustoiminta on mahdollistettu ja nuorisotilojen toiminta aloitettu erityisjärjestelyin. 
Kirjaston lainaustoiminta ja nuorisotilat
 
Lasten ja nuorten harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa on edelleen mahdollista, kunhan annettuja turvaohjeita noudatetaan. 
Liikuntatoiminnan järjestäminen