Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 35

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Koronavirustaudin ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on pysynyt tasaisena elokuun ajan. Ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden nyt 175.

Varsinais-Suomi on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt kokouksessaan 31.8. muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.

Alueella on voimassa leviämisvaiheen tiukka maskisuositus sekä maksimaalinen etätyösuositus. Hygieniaohjeiden noudattaminen, riittävän etäisyyden säilyttäminen muihin ihmisiin ja väentungoksien välttäminen ovat edelleen jokaiselle tarpeellisia suojakeinoja koronan välttämiseksi.

Kokoontumisrajoitusten poistuminen avaa kaupungin toimintoja

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on perjantaina 27.8. kumonnut kokoontumisrajoituksista ja lähikontaktien välttämisestä antamansa päätöksen.

Kokoontumisrajoitusten poistumisesta johtuen kävijämääriä kaupungin yleisötiloissa ja toimipisteissä ei enää rajoiteta:

• Uudenkaupungin uimahalli palvelee asiakkaita normaalisti 1.9. alkaen. Ennakkovarausjärjestelmä poistuu käytöstä eikä sisäänpääsyä uimahalliin rajoiteta.
  • Uudenkaupungin nuorisotalot avaavat toimintaansa maanantaista 6.9. alkaen. Tarkempia tietoja nuorisotalojen ohjelmasta päivitetään nuorisopalvelujen verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaville.
  • Vanhusten päivätoiminta käynnistetään uudelleen vielä syyskuun aikana.

Kaikissa yleisö- ja asiakastiloissa suositellaan edelleen kasvomaskien käyttöä ja hygieniaohjeiden huolellista noudattamista.

Tapahtumanjärjestäjien tulee huomioida terveysturvallisuusohjeet

Tapahtumien järjestäjien ja niihin osallistujien tulee muistaa, että koko Suomessa on vuoden loppuun asti voimassa tartuntatautilain väliaikainen pykälä 58 c, joka velvoittaa tilojen hallinnasta vastaavat toimijat estämään epidemian leviämistä.

Tapahtumissa ja asiakastiloissa on huolehdittava, että:

• Asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • Asiakkaille ja osallistujille annetaan ohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muista tartuntojen leviämistä estävistä käytännöistä.
  • Tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan.
  • Asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.