Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 24

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 306 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 234, Vehmaalla 18, Taivassalossa 23, Kustavissa 15 ja Pyhärannassa 16. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu viisi uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Varsinais-Suomi siirtyy keskiviikkona 16.6. epidemian alimmalle tasolle eli perustasolle. Epidemiatilanne on jatkunut jo pitkään hyvänä ja kaikki perustason edellytykset täyttyvät.

Jotta epidemiatilanne saadaan pysymään rauhallisena, tulee koronatesteihin edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä ja lievissäkin oireissa.


Kokoontumisrajoitukset poistuvat ja rajoitukset lievenevät

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Varsinais-Suomen kunnissa voi 16.6. alkaen järjestää tilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa ilman henkilömäärärajoituksia. 

Kaikessa toiminnassa ja asiakastiloissa on kuitenkin edelleen huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset hygieniaohjeistukset, jotka ovat voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Terveysturvallisuudesta on huolehdittava, vaikka metrimääräisiä turvaetäisyyksiä tai yhteen kokoontuneiden ihmisten maksimimäärää ei enää ole määritelty.

Lähikontaktit sallitaan aikuisten ottelu- ja kilpailutoiminnassa 16.6. lähtien. Julkisissa tiloissa suositellaan edelleen lähikontaktien välttämistä. 

Kuorolaulu on jatkossa myös sallittua.

Etätyösuositus pysyy edelleen voimassa kansallisten linjausten mukaisesti. Työpaikoilla kannustetaan myös edistämään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.
 

Maskisuositus jatkuu kevennettynä

Maskin käyttöä suositellaan edelleen seuraavissa tilanteissa ja seuraaville yli 12-vuotiaille henkilöille
  • Joukkoliikenteessä.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Kotimaanmatkailussa tulisi noudattaa kohdepaikkakunnan ohjeistusta maskin käytöstä
  • Sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä.
  • Kasvomaskia on hyvä käyttää lisäksi aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi yleisötapahtumissa, tai sisätiloissa kuten kaupoissa ja kirjastoissa silloin kun paikalla on runsaasti ihmisiä.
  • Työpaikoilla suositellaan huomioimaan Työterveyslaitoksen ohjeistus koronaepidemian ehkäisyyn.
 

Yli 30-vuotiaiden koronarokotukset käynnissä

Yhteistoiminta-alueella rokotetaan parhaillaan 30-vuotiaita ja tätä vanhempia sekä riskiryhmiin kuuluvia. Rokotusajat viikolle 25 avautuvat varattaviksi verkkoajanvarauksessa torstaina 17.6. klo 12.00.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 13 700 rokotetta.  
Lisätietoja ajan varaamisesta ja rokotusten etenemisestä löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.