Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 23

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 304 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 233, Vehmaalla 17, Taivassalossa 23, Kustavissa 15 ja Pyhärannassa 16. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu viisi uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Varsinais-Suomessa päästiin perjantaina 4.6. palaamaan takaisin koronaepidemian keskimmäiseen vaiheeseen eli kiihtymisvaiheeseen. Epidemiatilanne alueella on jatkunut rauhallisena.

Harrastusryhmien kokoa ei jatkossa rajoiteta

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on 8.6. linjannut, ettei lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminnassa enää rajoiteta harrastusryhmien kokoa. Kaikki harrastustoiminta tulee toteuttaa terveysturvallisesti hygieniaohjeet huomioiden.

Kuorolaulua sisätiloissa tulee vieläkin välttää. Ulkotiloissakin laulettaessa suositellaan turvavälien säilyttämistä.

Koronarokotukset etenevät yhä nuorempiin ikäryhmiin, otathan rokotteen vuorollasi

Yhteistoiminta-alueen koronarokotuksissa edetään jo 30-vuotiaiden rokotuksiin. Nuorempiin ikäryhmiin siirryttäessä haluamme muistuttaa, että rokote kannattaa ehdottomasti ottaa omalla vuorollaan. Ottamalla rokotteen voi suojata paitsi itseään, myös muita. Nuorten aikuisten rokottaminen on hyvin tärkeää, jotta yhteiskuntaa voidaan avata edelleen ja palata yhä normaalimpaan arkeen.

Ensi viikolle (vko 24) voivat rokotusajan varata vuonna 1991 syntyneet sekä tätä vanhemmat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat.

Rokotusajat viikolle 24 avautuvat varattaviksi perjantaina 11.6. klo 12.00. Rokotusaika suositellaan varaamaan verkkoajanvarauksen kautta.

Lisätietoja ajan varaamisesta ja rokotusten etenemisestä löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.