Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 21

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 296 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 229, Vehmaalla 17, Taivassalossa 20, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 16. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 12 uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Epidemiatilanne on Yhteistoiminta-alueella kehittynyt huolestuttavaan suuntaan. Tartuntojen määrä on kääntynyt jälleen nousuun ja merkittävä osa tartunnoista on erittäin herkästi leviävän Intian varianttiviruksen aiheuttamia. Erityisen vakavan tilanteesta tekee se, että tartunnanlähteitä ei ole pystytty kattavasti jäljittämään.

- Tällä hetkellä viruksen leviäminen alueella ei ole hallinnassa. Vain noudattamalla voimassa olevia turvaohjeita voimme nyt kääntää epidemian kehityksen. Maskien käytöstä, turvaväleistä ja kokoontumisrajoituksista ei voida missään tapauksessa herpaantua, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen.

Kokoontumisrajoituksia noudatettava kevään juhlissa ja vaalitilaisuuksissa

Voimassa olevia kokoontumisrajoituksia on noudatettava kevään yksityisjuhlissa ja yleisötilaisuuksissa. Rajoitukset koskevat myös mm. kevään vaalitilaisuuksia. Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) linjauksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi tällä hetkellä osallistua korkeintaan 10 henkilöä. Kaikissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa on lisäksi huolehdittava turvaväleistä ja hygieniaohjeiden noudattamisesta THLn ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti.

Kesäkuun alusta lähtien ulkotilaisuuksien sallittu osallistujamäärä nostetaan alueellisen koronaryhmän linjauksen mukaisesti 20 henkilöön. Kesäkuulle odotetaan vielä sekä valtakunnallista linjausta tapahtumien järjestämisestä että AVIn päätöstä yleisötilaisuuksien sallituista osallistujamääristä.

Kevennyksiä vapaa-ajan ja harrastustoiminnan rajoituksiin

Alueellinen koronaryhmä on keventänyt lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan rajoituksia 25.5. alkaen.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta vapautetaan. Joukkueiden väliset ottelut ovat jatkossa sallittuja vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille.

Aikuisten ryhmämuotoinen harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa. Sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa tulee noudattaa 10 henkilön kokoontumisrajoitusta ja huolehtia turvavälien toteutumisesta. Aikuisten ulkona tapahtuvassa ryhmäliikunnassa ryhmien koko voi olla hieman suurempi ja myös kontaktit ovat sallittuja oman vakiintuneen joukkueen sisällä. Mikäli epidemia etenee suotuisasti, voidaan aikuisten sarja- ja kilpailutoiminta käynnistää 8. kesäkuuta alkaen.

Koronarokotuksissa edetty 50-vuotiaiden ikäryhmään

Yhteistoiminta-alueen koronarokotuksissa on edetty jälleen seuraavaan ikäryhmään. Rokotusajan voivat nyt varata vuonna 1971 syntyneet ja tätä vanhemmat sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat.

Rokotusajat viikolle 22 avautuvat varattaviksi perjantaina 28.5. klo 12.00. Rokotusaika suositellaan varaamaan sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.