Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 20

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 284 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 219, Vehmaalla 17, Taivassalossa 18, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 16. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu neljä uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Epidemiatilanne on Uudessakaupungissa jatkunut rauhallisena ja tartunnat ovat kääntyneet jälleen laskuun myös maakuntatasolla. Korona ei ole kuitenkaan ohi ja Varsinais-Suomi on tiukasti epidemian leviämisvaiheessa. Alueellinen ilmaantuvuuslukumme pysyttelee lähellä sataa. Kiihtymisvaiheeseen päästäksemme ilmaantuvuusluvun tulisi olla kahden viikon ajan välillä 25-50.

Koronarajoituksista lipsuminen voi heikentää epidemiatilannetta hyvinkin nopeasti. Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen haluaa muistuttaa, että voimassa olevaa maskisuositusta ja turvaohjeita tulee edelleen noudattaa huolellisesti myös työpaikoilla.

Lasten kontaktilajit sallitaan sisätiloissa 18.5. alkaen

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti lapset ja nuoret, jotka ovat syntyneet vuonna 2001 tai myöhemmin, voivat 18.5. alkaen harrastaa sisätiloissa myös lähikontakteja sisältäviä lajeja.

Jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena, on tavoitteena mahdollistaa myös lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta 26.5. alkaen.

Koronarokotusvuorossa yli 55-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat

U-sotessa rokotetaan parhaillaan yli 55-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia. Rokotusajat viikolle 21 avautuvat varattaviksi perjantaina 21.5. klo 12.00. Rokotusaika suositellaan varaamaan sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Ensimmäiset koronarokotukset annetaan osoitteeseen Välskärintie 2 A avatussa Rokottamossa. Rokottamo sijaitsee A-talon pihaan tultaessa oikeanpuoleisessa matalassa siivessä. Tilaan kuljetaan apuvälinelainaamon kanssa yhteisestä sisäänkäynnistä.

Tehosterokotukset (rokotteen toinen annos) annetaan jatkossa aina siellä, missä ensimmäinen rokote on annettu. Mikäli ensimmäinen rokote on annettu 10.5. mennessä Terveystiellä, annetaan siellä myös toinen rokote.

Tehosterokote annetaan noin 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotusaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä ja ajan vaihtaminen on sallittua vain pakottavista syistä. Ensimmäistä koronarokoteaikaa ei kannata varata, jos tietää jo ennakkoon, ettei pääse 12 viikon kuluttua toista rokotetta noutamaan.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.