Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 17

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 269 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 213, Vehmaalla 15, Taivassalossa 12, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 15. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu kaksi uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Epidemiatilanne on Uudessakaupungissa jatkunut rauhallisena. Kokonaistilanne on parantunut myös maakuntatasolla, mutta viimeisen viikon aikana suotuisa kehitys on hieman hidastunut.

Rajoitusten purkamisessa edetään edelleen varovaisesti ja vapun yli jatketaan pääosin nykyisillä suosituksilla.

Alueellinen koronaryhmä haluaa erityisesti kiittää alueemme nuoria, jotka ovat noudattaneet annettuja suosituksia tunnollisesti.

Julkiset tilat avautuvat rajoitetusti 3.5. alkaen

Uudenkaupungin kaupungin julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat avautuvat rajoitetusti 3.5. alkaen. Avattavia tiloja ovat kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, kulttuurikeskus Cruselli, nuorisotalot, Demotila sekä kierrätyskeskus. Sakunkulman päiväkeskus avaa ovensa 10. toukokuuta ja Uudenkaupungin museo 11. toukokuuta.

Tiloissa noudatetaan AVIn linjaamaa kuuden (6) henkilön kokoontumisrajoitusta sekä voimassa olevaa maskisuositusta ja huolehditaan turvavälien toteutumisesta.

Käyntiajat liikuntatiloihin ja museoihin on varattava etukäteen. Lisätietoja aikojen varaamisesta ja vierailukäytännöistä julkaistaan mahdollisimman pian.

Harrastustoiminnan rajoitukset kevenevät edelleen

Pelaaminen ja muut lähikontaktia sisältävät harjoitteet sallitaan ulkotiloissa oman joukkueen kesken vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille. Sisätiloissa lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat edelleen kiellettyjä.

Aikuisten ulkona tapahtuvassa ohjatussa harrastustoiminnassa ei jatkossa rajoiteta harrastusryhmien kokoa. Harjoittelu tulee toteuttaa vakiintuneissa ryhmissä ilman lähikontakteja, eivätkä ottelut ja pelit ole vieläkään sallittuja.

Urheiluharrastusten lisäksi kansalaisopiston ja musiikkiopiston harrastustoiminnot voivat avautua vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille.

Koronarokotuksissa edetään 55-vuotiaisiin

Koronarokotuksissa edetään yhteistoiminta-alueella jo 55-vuotiaiden rokotuksiin. Rokotusajan viikolle 18 voivat varata vuonna 1966 tai tätä aiemmin syntyneet sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat.

Rokotusajat viikolle 18 avautuvat varattaviksi perjantaina 30.4. klo 12.00. Rokotusaika suositellaan varaamaan sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 7500 rokotetta.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.