Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 16

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 266 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 212, Vehmaalla 15, Taivassalossa 10, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 15. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu neljä uutta tartuntaa.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Epidemiatilanne alueella on edelleen rauhoittunut. Ilmaantuvuus on jatkanut laskuaan ja tartuntojen jäljityksessä onnistutaan hyvin. Tartuntojen vähenemisestä huolimatta Varsinais-Suomi on vielä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Yhteistoiminta-alueella tautitilanne on kehittynyt suotuisasti, joten harrastustoiminnan sekä opetustoimen rajoituksia voidaan keventää alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaisesti. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan rajoituksia kevennetään Uudessakaupungissa kuitenkin vasta 1. toukokuuta.

Lievennyksiä lasten ja aikuisten harrastustoiminnan rajoituksiin

Aikuisten ryhmämuotoinen harrastustoiminta ulkotiloissa sallitaan 26.4. alkaen. Harrastustoiminnassa tulee noudattaa voimassa olevaa kuuden hengen kokoontumisrajaa sekä huolehtia turvaväleistä.

Vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ryhmäliikunta kaupungin sisäliikuntatiloissa sallitaan oman ryhmän kesken 1.5. alkaen. Lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat sisäliikuntatiloissa kiellettyjä ja myös kilpailu ja ottelutoiminta pysyy tauolla ainakin 15.5. saakka. Lähikontaktien minimoimiseksi myös pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää.

Opetuksen hybridimallista ja vuosiluokkien 4-6 maskisuosituksesta luovutaan 26.4.

Opetuksen hybridimallista luovutaan ja kouluissa palataan lähiopetukseen maanantaina 26.4. Myös vuosiluokkien 4-6 kasvomaskisuosituksesta luovutaan 26.4. alkaen. Kasvomaskien käyttöä jatketaan edelleen yläkouluissa ja lukiossa.

Koronarokotusvuorossa yli 65-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat

Yli 65-vuotiaiden sekä riskiryhmien 1 ja 2 koronarokotukset ovat käynnissä. Rokotusaikoja on nyt varattavissa lauantaille 24.4. Yli 65-vuotiaita rokotetaan lauantaina Astra Zenecan rokotteella ja riskiryhmiä Modernan rokotteella. Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517.

Verkkoajanvarauksessa pyydetään kiinnittämään huomiota oikean palvelun ja rokotuspaikan valintaan. Riskiryhmät valitsevat palvelun Covid-rokote, riskiryhmä ja muut palvelun Covid-rokote. Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti oman kunnan terveysasemalta.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 6200 rokotetta.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivulta uki.fi/koronarokotus.

Tiedotteen tartuntalukuja päivitetty 20.4. klo 19.02