Suomi

Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 13

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 251 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 204, Vehmaalla 15, Taivassalossa 5, Kustavissa 12 ja Pyhärannassa 15.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Koronatapausten viimeisten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 173. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 26 uutta tartuntaa.

Lasten ja nuorten koronatartunnat ovat olleet maakunnallisesti kasvussa, ja yhteistoiminta-alueellakin on ilmennyt lasten ja nuorten joukkoaltistumisia. Vanhempia halutaan muistuttaa, että oirehtivien lasten tulee pysytellä kotona eikä lieväoireisiakaan lapsia voi viedä kouluun tai päivähoitoon.
 

Karanteeniohjeita tulee noudattaa

Uudessakaupungissa on ilmennyt karanteeniohjeiden laiminlyöntejä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Minna Helenius painottaa, että kaikkien karanteeniin asetettujen tulee ehdottomasti noudattaa annettuja ohjeita.

Henkilö määrätään karanteeniin, kun hän on altistunut koronavirusinfektiolle. Ohjeiden mukaan karanteenissa olevan tulee välttää kaikkia kontakteja oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin, eli esimerkiksi ystävien tapaaminen ei ole mahdollista. Ulkoilu on sallittua suunenäsuojusta käyttäen ja 2 metrin turvaväleistä huolehtien, mutta töihin, kauppaan, apteekkiin tai harrastuksiin ei voi mennä. Kotieristykseen määrätään koronavirusinfektiota sairastava henkilö. Tuolloin tartuntariskin vähentämiseksi henkilön pitää pysytellä erillään muista ihmisistä, eikä ulos saa mennä.
 

Koronarokotuksissa edetty 70-vuotiaisiin

Koronavirusrokotuksissa on kuluvalla viikolla edetty 70-vuotiaiden rokotuksiin. Rokotusajan voivat nyt varata vuonna 1951 tai tätä aiemmin syntyneet sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

Rokoteajat viikolle 14 avautuvat varattaviksi torstaina 1.4. klo 14.00. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 4000 rokotetta.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivultauki.fi/koronarokotus.