Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 12

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 234 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 189, Vehmaalla 15, Taivassalossa 5, Kustavissa 10 ja Pyhärannassa 15.

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Koronatapausten viimeisten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 199,72. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 36 uutta tartuntaa.

Epidemiatilanne alueellamme on edelleen vaikea, eikä kaikkien tartuntojen alkuperää pystytä jäljittämään. Voimassa olevien rajoitusten ja turvaohjeiden täysimääräinen noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Etäopetus yläkouluissa ja lukiossa jatkuu pääsiäisen yli

Alueellisen koronaryhmän suositusten mukaisesti yläkoulujen ja lukion etäopetusta jatketaan pääsiäisen yli. Uudenkaupungin lukiossa lähiopetukseen palataan porrastetusti 6.4. alkaen. Yläkouluissa lähiopetukseen palataan terveyslautakunnan 23.3. päätöksen mukaisesti 12.4. alkaen.

Kasvomaskit käyttöön kaikille vuosiluokille

Koulujen kasvomaskisuositus laajenee koskemaan kaikkia perusopetuksen vuosiluokkia. Aikaisemmin kasvomaskit ovat olleet käytössä pääosin neljänneltä luokalta lähtien. Maskisuositusta laajentamalla Uudenkaupungin koronaryhmä pyrkii välttämään joukkoaltistumiset kouluissa ja turvaamaan koulujen lähiopetuksen. Maskisuositus on voimassa myös koulukuljetusten aikana.

Julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina ja tiukat kokoontumisrajoitukset voimassa

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen kuntien julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina 26.4. saakka. Lasten harrastustoimintaan tarkoitettujen tilojen ja nuorisotilojen sulkua jatketaan alueellisen suosituksen mukaisesti vain 11.4. saakka.

Alle 12-vuotiaiden (vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden) lasten harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa voi jatkua koronavarotoimet huomioiden.

Yli 12-vuotiaiden (vuonna 2007 tai sitä aiemmin syntyneiden) ryhmäharrastustoiminta ja aikuisten harrastustoiminta pysyvät keskeytettynä. Keskeytys ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää yksilölajien ammattimaista harjoittelu- ja kilpailutoimintaa.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimista liikkumista varten, mutta ryhmämuotoinen harrastaminen ulkotiloissa ei ole edelleenkään mahdollista.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut julkisten ja yksityisten asiakastilojen sulkua 4.4. saakka. Päätös koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa. Henkilöiden määrään ei lasketa henkilökuntaa.

Lisäksi AVI on jatkanut tiukkoja kokoontumisrajoituksia 26.4. saakka. Rajoitusten mukaan kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty ja pienempiäkin tulisi välttää aina kun se on mahdollista.

Koronarokotuksissa on edetty 75-vuotiaisiin

Koronavirusrokotuksissa on tällä viikolla edetty 75-vuotiaiden rokotuksiin. Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu 3440 rokotetta.

Rokotusajan voivat nyt varata vuonna 1946 tai tätä aiemmin syntyneet sekä heidän viralliset omaishoitajansa tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat.

Seuraavan viikon rokotusajat avautuvat varattaviksi aina perjantaisin klo 12.00. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa ajoista jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivultauki.fi/koronarokotus.