Suomi

Uudenkaupungin kaupungin jätehuolto tiedottaa

Haja-asutusalueilla tulee käyttöön kiinteistökohtainen jät­teen­ke­räys­jär­jes­tel­mä vuoden 2020 alusta lähtien

Uudenkaupungin tekninen lautakunta on päättänyt 25.9.2018 § 87, että Uudenkaupungin kaupungin jä­te­huol­to siirtyy haja-asutusalueilla kiinteistökohtaiseen jät­teen­ke­räys­jär­jes­tel­mään vuoden 2020 alusta lähtien lukuun ottamatta saarikiinteistöjä. Ilman tieyhteyttä olevien saarikiinteistöjen osalta jätteenkeräys keskitetään pienvenesatamien yhteyteen.
 
Tämä tarkoittaa käytännössä, että kiinteistön omistajan, kiinteistön haltijan tai vuokralaisen tulee tehdä joko kiinteistökohtainen jätehuoltosopimus tai yhteinen ”naapurien kimppasopimus” jätteenkuljetusyrittäjän kanssa.
 
Kiinteistön omistajan, haltijan tai vuokralaisen on sovittava jätteenkuljetusyrittäjän kanssa jäteastian tyhjennyksestä ja kuljetuksesta Uudenkaupungin jätehuoltomääräyksien edellyttämän tyhjennysvälin mukaisesti. Paikkakunnalla toimivia jätehuoltoyrityksiä ovat mm. Jätehuolto M. Helistölä Oy ja Remeo Oy Uusikaupunki.
 
Uudenkaupungin jätehuoltomääräykset löytyvät osoitteesta www.uusikaupunki.fi > asuminen ja ympäristö > jätehuoltopalvelut
Lisätietoja jätehuoltoasioista antaa Lassilan & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskus:
Lassila & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskus
Vaaka-asema

puh. 050 385 9545
Avoinna
Ma, ti, ke 8-16.30
To 8-18
Pe 8-15
uki.vaaka-asema@lassila-tikanoja.fi
Kaatopaikantie 1, 23500 UusikaupunkiUudenkaupungin kaupunki/Jätehuoltopalvelut